Anasayfa > Teknoloji Haberleri > TikTok’un Yeni CEO’su Disney Plus Yaratıcısı Olacak

TikTok’un Yeni CEO’su Disney Plus Yaratıcısı Olacak

Sosyal medya sansasyonu TikTok’un yeni CEO’su, Disney’den transfer edilecek. Yeni CEO Disney Plus kurucusu Kevin Mayer’den başkası değil.

Hakkındaki tartışmalar bitmemesine rağmen, rekordan rekora koşan TikTok, kendine yeni bir CEO edindi. TikTok’un yeni yöneticisi uzun yıllardır Disney‘de yöneticilik yapan Kevil Mayer olacak. Disney Plus’ın yaratıcısı olan bilinen Mayer’in yeni görevine 1 Haziran’da başlaması bekleniyor. Açıklama pazartesi günü, TikTok’un yaratıcısı olan ByteDance CEO’su Yiming Zhang‘den geldi.

Disney Plus’un ulaştığı başarı düşünüldüğünde, Kevin Mayer’ın Disney’de CEO’luk mevkini alması bekleniyordu. Ancak Mayer herkesi ters köşeye yatırdı ve Çin kökenli sosyal medya şirketiyle anlaştı. Mayer yeni işiyle ilgili şu sözleri söyledi:

“Herkes gibi ben de, şirketin TikTok gibi nadir bir şeyi yaratığını etkilenerek izledim – yaratıcı ve pozitif bir online global komünite. ByteDance’in yolculuğunun bir sonraki aşaması olan, ürünlerini dünyanın her bölgesine ulaştırmasında liderliği ele alarak yardımcı olmak konusunda çok heyecanlıyım.”

Disney ise, yoluna Bob Chapek ile devam edecek. Bob Iger‘in Disney CEO’luğundan çekilmesinden sonra, bu koltuğa kimin oturacağı merak konusu olmuştu. Mayer’in Disney Plus başarısıyla güçlü bir aday olduğu düşünülürken, Disney Şubat ayında Bob Chapek’i yeni CEO yapmaya karar vermişti.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir