Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Kız Çocukları ”Yarını Kodlayanlar” Arasında Olacak

Kız Çocukları ”Yarını Kodlayanlar” Arasında Olacak

Habitat Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliği ile gerçekleşen Yarını Kodlayanlar projesi kapsamında 11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’nde düzenlenen eğitime 30 kız çocuğu katıldı.

Online bir ortamda düzenlenmiş olan ve yaklaşık 4 saat süren eğitime farklı illerde yaşayan 7 ve 14 yaş arası kız çocukları katılım gösterdi. Eğitime katılan 30 kız çocuğu uygulama yapma, programlamaya giriş, hikaye oluşturma, algoritma mantığı ve oyun yapma gibi konularda bilgilendirildiler. Eğitim hakkında konuşan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ise konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye Vodafone Vakfı olarak, yaptığımız her işin bir amaca dokunması gerektiğine inanıyoruz. Habitat Derneği işbirliğiyle başlattığımız ‘Yarını Kodlayanlar’ projemizle, tüketen değil, üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Kız çocuklarımız da bu neslin önemli bir parçası. Bugüne kadar 81 ilde 110 bini aşkın çocuğumuza kodlama öğrettik. Bu sayının yarısını kız çocuklarımız oluşturuyor. Kız çocuklarımızın kodlama eğitimlerimize gösterdiği ilgiden son derece memnunuz. Bilim ve teknoloji alanında eğitim gören kız çocuklarının sayısının artması gerektiğine inanıyoruz. ‘Yarını Kodlayanlar’ projesiyle kız çocuklarımızın bu alandaki gelişimini desteklemeye devam edeceğiz. Bu vesileyle, hepimizin Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü kutlu olsun.”

Yarını Kodlayanlar

Proje ortaklarından olan Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise eğitimlere ilişkin olarak

Habitat Derneği olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların toplumun ve hayatın her alanında etkin olmalarına tüm çalışmalarımızda büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede, Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğinde hayata geçirdiğimiz ‘Yarını Kodlayanlar’ projemiz kapsamında 5 yıllık süre zarfında gerçekleştirdiğimiz tüm eğitim ve etkinliklerde kız çocuklarımızın aktif ve yoğun katılımını sağlamak için çalıştık. Türkiye’nin 81 ilinde 550 gönüllümüz aracılığıyla yürüttüğümüz eğitimlerde ulaştığımız 110 bini aşkın çocuğumuzun yarısını kız çocuklarımızın oluşturuyor olması bizleri fazlasıyla mutlu ediyor ve geleceğe dair umutlarımızı yeşertiyor. Bilim ve teknoloji alanında geleceğin önemli kadın bilim insanlarının ve teknoloji liderlerinin yetişmesi için kız çocuklarımızın gelişimini desteklemeyi sürdüreceğiz. Bu kapsamda, Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’ne özel bir eğitim düzenleyerek, bu hedefimizi taçlandırmak istedik. Başta bilim ve teknoloji alanında elde ettikleri başarılar ile bizleri gururlandıran kadın bilim insanlarımız ve kız çocuklarımız olmak üzere herkesin Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’nü kutlarım.”

ifadelerini kullandı. 2016 yılından beri ülkemizin dört bir yanından 110 bini aşkın 7 ve 14 yaş arasındaki çocuğa ulaşmış olan proje kapsamında 58 bini aşkın kız ve 57 bini aşkın erkek çocuğa ulaşılmış vaziyette. Projenin bir sonraki hedefi ise beşinci yılda 70 bin çocuğa daha kodlama eğitimi verilmesi.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir