Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Konsollar İçin Getirilen Ek Vergi ile Fiyatlar Daha da Artacak

Konsollar İçin Getirilen Ek Vergi ile Fiyatlar Daha da Artacak

Oyun konsollarını da kapsayan karar kapsamında getirilen ek vergi ile konsol fiyatlarının daha da artması bekleniyor. Detaylar haberimizde.

Yerli üreticinin korunması amacıyla Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmi Gazete‘de de yayınlanan ek ithalat vergileri oyuncuları da vurdu. Yürürlüğe koyulan bu yeni yasa ile birlikte bir çok ithalat kaleminin yanı sıra video oyunu konsollarında da ek ithalat vergileri uygulanacak. Bu durum da elbette ki biz tüketicilerin cebine ekstra masraflar olarak yansıyacak.

Karar kapsamında ithalat kalemlerinden biri olan video oyunu konsolları da ek vergi yükünden nasibini alacak. 30 Eylül 2020 tarihine kadar yüzde 50 olarak uygulanması beklenen bu ek vergi oranı 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren ise kalıcı olarak yüzde 20 oranına sabitlenecek. Tüm dünyanın yeni nesil konsollar Xbox Series X ve PlayStation 5 için gün saydığı şu günlerde ülkemizdeki şanslı bir oyuncu azınlığı haricinde bu konsollara erişmek cep yakacak gibi görünüyor.

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar sebebiyle oyun fiyatlarının da özellikle konsol oyuncuları için bir hayli uçuk olmaya başladığı şu günlerde konsollar için de getirilen ek vergilerle bakalım ülkemizde konsol oyunculuğunun akıbeti ne oranda değişecek?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir