Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Lin Qi Zehirlendi: Yoozoo Games CEO’su Hayatını Kaybetti

Lin Qi Zehirlendi: Yoozoo Games CEO’su Hayatını Kaybetti

Yoozoo Games CEO’su Lin Qi zehirlendi. 39 yaşındaki Çin’li milyarderin ölümünün arkasında onu zehirleyen iş arkadaşının olduğu iddiası var.

Teknoloji dünyası alışık olmadığı bir haberle çalkalanıyor. Bloomberg’ün haberine göre Yoozoo Games CEO’su Lin Qi’nin ölümünün ardında, kasıtlı zehirleme şüphesi var. Shangai polisi, 23 Aralık’ta 39 yaşındaki Lin soyadlı bir erkeğin zehirlendiği iddiasını sosyal medyadan paylaşmıştı. Şüphelinin ise Xu soyisimli bir iş arkadaşı olduğu bildirilmişti. Yoozoo daha sonradan bir açıklama yaparak Şüphelinin bir film şirketinde çalıştığından bahsetti ancak başka bir detaya yer vermedi.

Samsung Galaxy Buds Pro Fiyatı Sızdırıldı

Çin’li milyarder Lin Qi, Youzu Interactive adıyla da bilinen Yoozoo Games’in kurucusu ve CEO’su olarak görev alıyordu. Şirket, 2019 yılında Game of Thrones: Winter is Coming oyununun hem geliştiriciliğini hem de yayıncılığını üstlenmişti. Şirket yakın bir zamanda streaming devi Netflix‘le de masaya oturmuş ve The Three-Body Problem isimli bilim kurgu romanının adaptasyonu için anlaşmıştı.

Bütün bu başarının bir iş arkadaşında kıskançlığa yol açabileceği düşüncesi, polise olayın bir iş arkadaşı tarafından işlenmiş cinayet olabileceğini düşündürdü. Yoozoo da resmi WeChat hesaplarından konuyla ilgili bir açıklamada buldundu ve şu sözlere yer verdi:

Umuyoruz ki, radikal insanların böyle davranışları, bizim dünya için hissettiğimiz iyi duyguları ve varmak istediğimiz noktayı değiştirmeyecek.

CEO’sunu çok erken bir yaşta kaybederek hem büyük bir acı yaşayan hem de pandemi ortasında yönetim krizine giren şirketin bu serzenişi, olayın arkasındaki sis perdesini aralamaya yetmese de, zehirlenme iddialarını güçlendirir nitelikte.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir