Anasayfa > Sanat Haberleri > Maradona’dan Netflix’e ”Tanrının Eli” Davası!

Maradona’dan Netflix’e ”Tanrının Eli” Davası!

Arjantinli teknik direktör ve futbol dünyasında bir efsane olan Diego Armando Maradona, dünyaca ünlü film-dizi yapımcısı ve dağıtıcısı Netflix’e ” Tanrının Eli ” adlı yeni projesi için dava açmaya hazırlanıyor!

Efsanevi futbolcu Maradona, Netflix‘in yeni projesi olan ve Paolo Sorrentino tarafından çekilen The Hand of God yani Türkçe çevirisi ile ”Tanrının Eli” adlı proje nedeniyle Netflix’e telif davası açmaya karar verdi. Bu davanın Maradona’nın 1986 yılında attığı bir gol sonrası açıklamalarında ”Tanrının eli” ifadelerini kullanması ile doğrudan bağlantısı var.

1986’da Maradona Neler Yapmıştı?

1986 FIFA Dünya Kupası‘nda Arjantin ve İngiltere arasında oynanan çeyrek final karşılaşmasında Diego Armando Maradona, İngiltere’ye karşı rakip kaleci ile oldukça yakın bir mesafadeyken yükselerek kafa vuruşu olarak değerlendirilen bir gol atmıştı ancak bu gol oldukça tartışılmıştı. Gole yakın mesafeden bakıldığında Maradona’nın eli topa oldukça yakınlaşmış ve neredeyse değmişti. Oldukça konuşulan gol sonrası verdiği röportajda Maradona ”Tanrının eli attı o golü” şeklinde bir söz söylemişti.

Söylediği bu söz futbol dünyasında efsaneleşmişti. Netflix’in yeni projesinin ismi de Maradona’nın bu sözü ile aynı olduğundan dolayı Maradona ve avukatları aldığı karar sonucu Netflix’e dava açmaya hazırlanıyor.  Maradona’ya göre bu sözün bir proje ismi olabilmesi için kendisinden izin alınmalı.

maradona netflix tanrının eli dava

Netflix’ten Açıklama Var mı?

Kendisine dava açılacak olan Netflix’ten ise konuyla alakalı bir bir açıklama gelmedi ancak projenin ayrıntıları paylaşıldı. İlgili projenin Maradona’nın hayatıyla alakalı olmadığı ve 80’li yıllarda yönetmen Sorrentino’nun Napoli’deki gençlik dönemlerini anlatacağı açıklandı.

Maradona ve avukatları gerekli prosedürleri uyguladıktan sonra Netflix’e konu ile alakalı bir telif davası açacak. Konu ile ilgili güncellemeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir