Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Mark Zuckerberg Facebook VR Planlarını Anlattı

Mark Zuckerberg Facebook VR Planlarını Anlattı

Mark Zuckerberg Facebook VR planları ve teknolojinin geleceği ile ilgili kullanıcıların merak ettiği konularda bir dizi açıklamada bulundu.

VR teknolojisi giderek popülerleşiyor. Önümüzdeki on ila yirmi sene içerisinde hayatımızın önemli bir parçası haline gelecek gibi görünen teknolojis pandeminin hepimizi eve kapatmasıyla yaygınlaşmasında ciddi bir ivme kazandı. Haliyle bu duruma teknoloji devlerinin de kayıtsız kalması mümkün değil. Bütün büyük platformlar VR teknolojisine adapte olmak için bir dizi inovasyon ve PR çalışmasına hali hazırda devam ediyor. Konu ile ilgili son açıklama da dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medya platformu Facebook’tan geldi. Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, platformun VR teknolojisi ile ilgili planlarından bahsetti.

Facebook Gaming Nedir?

Facebook bilindiği üzere yakın geçmişte dünyanın en popüler platformlarından Whatsapp ve Instagram’ı da bünyesine katarak teknolojide trend belirleyen yerini iyice güçlendirdi. Bu nedenle sosyal medya platformunun VR teknolojisine olan bakış açısı büyük önem taşıyor. Zuckerberg’in yaptığı açıklamalar, platformun şimdilik sağlık ve çocuk odağında planlar yaptığını gösterir nitelikte.

Öncelikle VR, çocuklar ve genç yetişkinler tarafından büyük rağbet görüyor. Çocukların sosyal medyadaki varlıkları ise çok ciddi tartışmalara sahne olan bir durum. Bu anlamda sosyal medya platformunun VR teknolojisi dahilinde ekleyeceği hizmetlere bir çocuk hesabı sistemi getirip getirilmeyeceği merak ediliyor. Zuckerberg yaptığı açıklamada çocukların uzun süre VR takmasının zararlarının farkında olduğunu ve VR’ın eğitimle ilişkilendirmesine verdiği öneme değindi.

Yapılan açıklamalarda dikkate değer diğer konu sağlık ve fitness. Giderek popülerleşen sağlıklı yaşam stili teknolojiye de yansıyor. Zuckerberg Vr’ın getireceği özellikler kapsamında sağlık ve fitnessla ilgili uygulamalar bulunacağına dem vurdu. Facebook’un fitness özelliklerini de bulunduran bir saati piyasaya sürmek istediği biliniyor. CEO’nun yaptığı açıklamalar ise bu iki ürünün birbirini desteklemesini istediğini düşündürecek nitelikte oldu.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir