Anasayfa > İncelemeler > Marvel Snap İnceleme: Şans Hiç Bu Kadar Güzel Sunulmadı

Marvel Snap İnceleme: Şans Hiç Bu Kadar Güzel Sunulmadı

Marvel Snap

Şans faktörünün, her maçta yeni bir strateji oluşturmayı gerektirdiği ve kart oyunlarına farklı bir bakış açısı kazandıran yeni mi yeni bir kart oyunu. Bazense birazcık tat kaçırıyor.

8.0

Marvel Snap inceleme yazımızla son yıllarda çıkan en popüler dijital kart oyununa dair görüşlerimizi paylaşıp, puanını vereceğiz.

Oyun özellikle The Game Awards 2022’de aldığı ‘En İyi Mobil Oyun’ ödülüyle, adını oyuncular arasında bol bol duyurma fırsatını yakaladı. Devasa stüdyoların, geçmişte bilgisayar ve konsollarda dahi göremediğimiz kalitedeki oyunları mobil platformlara yayınladığı 2022 yılında, nasıl oldu da bir kart oyunu platformda yılın oyunu seçildi? Bu merakla oyuna daldım.

Oyunun nasıl bir oyun olduğunu da detaylı olarak anlatmıştık daha önce. Merak edenler aşağıdaki yazımızdan göz atabilirler.

Marvel Snap Nedir? Nasıl Oynanır?

Marvel Snap İnceleme

Öncelikle oynamaya alışması çok kolay bir kart oyunu bizi karşılıyor. Genel olarak kendisine özgü pek çok yönü olsa da, bunlar alışması zor mekanikler değiller. Hatta bugün birisi tavsiye olarak “Kart oyunlarına hangi oyunla başlamalıyım?” diye bir soruyla çıkagelse, ilk tavsiyem kesinlikle Marvel Snap olurdu.

marvel snap kartları

Oyun Neleri Farklı Yapıyor?

Diğer kart oyunlarında görmeye alışık olmadığımız bazı mekaniklerle bizi karşılıyor ‘Snap’. Peki bunlar neler?

  • Lokasyon mekaniği: Kartlarımızı üç farklı lokasyonda değerlendirmemiz gerekiyor ve bir oyun içerisinde aslında üç oyunu kazanmaya çalışıyoruz. Bu lokasyonlardan 2’sini kazanamazsak ya da puan avantajı sağlayamazsak mağlup oluyoruz.
  • Lokasyon özellikleri: Kartlarımızı oynadığımız alanlar da oyuna yeni bir şans faktörü kazandırıyor ve oyun geneline ya da alana etki eden özellikleri beraberlerinde getiriyorlar.
  • ‘Snap’: Bu özellik de oyunun rekabet yönüne dair bir mekanik. Maç sonucunun, lig konumunuzu ne kadar etkileyeceğini belirleyebiliyorsunuz.

Şans, Şans, Şans

Çoğu kart oyununda, yeni metalarla gelen kombinasyonların öne çıktığı deste mekaniklerine alışığız. Marvel Snap çok geniş bir kart havuzu ya da kart türleri sunmuyor bize. Doğrusu çok gerek de olmuyor. Çünkü oyunda neredeyse her şey ama her şey şansa bağlı. Destelerin karışık bir sırayla gelmesine alışığız, bu kart oyunlarının en temel şans faktörü değil mi? Fakat burada işler kartların sıralamasını aşıyor…

Bir oyuna girdik, lokasyonların ne özellikle bizi karşılayacağını bilemiyoruz. Bu üç lokasyon için geçerli olunca işler iyice çığırından çıkıyor. Diyelim ki destemizde anlık özellikleriyle öne çıkan kartlarımız var, fakat lokasyonlar anlık özellikleri devre dışı bırakıyor. Ne yapacağız? Burada paradoks kendisi hissettiriyor. Şans, total stratejiden çok daha öne çıkıyor.

Korkmayın, O Kadar da Kötü Sayılmaz

Şans faktörü işleri biraz kızıştırsa da, bu genel olarak o kadar da kötü bir etki yaratmıyor. Her oyunda yeni bir stratejiyle hareket etme zorunluluğu getiriyor bize. Bu harika, çünkü diğer oyunlardan sıkılmamızın temel sebebi iyi desteler, iyi metalarda sürekli aynı sıralarla kullanılır. Bu oyundaysa, oyunun temel mekaniği böyle bir sıkılmanın önünü kapatıyor. Şans rahatsızlık getirirken ve genel bir karakter oturtmamızın önüne geçerken, diğer bir yandan da her maça yeni bir heyecan kazandırıyor.

Sonuç

Marvel Snap, iyi düşünülmüş ve iyi kurgulanmış bir kart oyunu. Yine de işlerin bu kadar şansa dayalı olması biraz üzücü. Kart oyunlarına başlamak için harika bir oyun olduğuysa gerçek. Bir şans tanımak isterseniz Steam, Google Play Store ve App Store üzerinden ücretsiz bir şekilde oyunu temin ederek oynayabilirsiniz.

Not: Oyunun ‘Pay to Win‘ bir yapıda olmasıyla ilgili korkunuz varsa diye bir uyarıda bulunmak istedim. Bunu yüksek liglerdeki oyuncularda gözlemlemeniz mümkün elbette. Fakat oralarda değilseniz herhangi bir harcama yapmadan da bol bol keyif alabilirsiniz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir