Anasayfa > Sanat Haberleri > Maz Kanata ve Lightsaber Sorusunu The Mandalorian Yanıtlayacak

Maz Kanata ve Lightsaber Sorusunu The Mandalorian Yanıtlayacak

Maz Kanata ve lightsaber sorusu son Star Wars üçlemesinin cevaplanmamış en önemli sorusu. Bu sorunun cevabını ise Mandalorian verecek gibi görünüyor.

Star Wars’ın heyecanla beklenen son üçlemesi hayranlar tarafından karışık tepkiler aldı. Kimileri seriyi çok beğenirken, kimileri de ilk üçlemenin bir kopyası olarak değerlendirip hayal kırıklığına uğradı. Ancak seriyi izleyen hemen herkesin aklına takılan ortak bir soru var. Maz Kanata, Luke ve Anakin Skywalker’ın lightsaberını nasıl ele geçirdi? 

50 Soruluk Dev STAR WARS Testi

Bilindiği gibi, son üçlemedeki ana karakterimiz Rey, Luke Skywalker’a ait olan ışın kılıcının varlığını hissetmiş, kılıç adeta onu yanına çağırmıştı. Bu sırada Rey, Maz Kanata isimli karakterin işlettiği ve galaksinin tekinsiz tiplerinin uğrak mekanı olan han tipi bir işletmede bulunuyordu. Işın kılıcının Rey’i çağırmasının anlamı üç aşağı beş yukarı tahmin edilebilmişti. Ancak Maz Kanata’nın nasıl olup da kılıcı himayesine aldığı sorusu cevaplanmamıştı.

Disney konu ile ilgili ufak da olsa bir açıklamada bulundu. Youtube kanalı The Stupendous Wave, Maz Kanata ve lightsaber sorusuna Disney’nin yaptığı açıklamayı aşağıdaki video ile 2019 yılında duyurdu. Videoya göre, Luke Skywalker’ın kılıcı kaybettiği Cloud City‘de faaliyet gösteren bir grup maden işçisi, kayıp kılıcı buldu. Maz Kanata, kılıcı gördüğünde ne olduğunu anladı ve madencilere ücretini ödeyerek kılıcı kendi işletmesinde koruma altına aldı.

Yeni gelen habere göre ise, kılıcın bulunma ve saklanma süreci ile ilgili daha detaylı ve geniş bir hikayeye ise Mandalorian‘da değinilmesi olası görünüyor. Inverse internet sitesinde yayınlanan bir habere göre, kılıçla ilgili ortaya atılan bir teori, bu gizemin Mandalorian dizisinde çözüleceğine işaret ediyor. Reddit’te Ahsoka karakterinin mavi ışın kılıcı kullanacağı ile ilgili bir teori yayınlandı. Bu teoriye göre Jedi yadigarı kılıcın kaderi de Ahsoka karakteriyle birleşecek ve çözülecek.

Teorinin doğruluğunu veya yanlışlığını ise, elbette ilerleyen günlerde izleyerek göreceğiz.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir