Anasayfa > Sanat Haberleri > Metro 2033 Filmi Yeni Bir Ertelemeyle 2024’e Alındı

Metro 2033 Filmi Yeni Bir Ertelemeyle 2024’e Alındı

Dmitriy Glukhovskiy tarafından kaleme alınmış olan kitap serisinden uyarlanacak olan Metro 2033 filmi de pandemi engeline takıldı. Detaylar haberimizde.

Metro serisi hem edebiyat, hem de oyun severlerin adını sıkça duydukları bir seri. Rus yazar Dmitriy Glukhovskiy‘nin Metro 2033 , Metro 2034 ve Metro 2035 romanları kendine oyun dünyasında da yer buldu ve oldukça da başarılı oldu. Dünyayı kasıp kavuran bir nükleer savaşın ardından Rusya’da insanların radyasyonla kirlenmiş yeryüzünden kaçarak toprak altında, metro tünellerinde yaşamalarını konu edinen kitap gerek yarattığı dünya, gerekse de metro tünelleri içerisinde tasvir ettiği pek çok farklı olay ile insanı etkisi altına almayı başarıyordu. Oyun serisi olarak da bir hayli başarılı olan ve son olarak karşımıza Metro Exodus ile çıkan yapım beyaz perdeye de adım attı.

 Metro 2033 filmi

Metro Oyunlarının Hikayeleri Hakkında Kısa Bir Özet

İlk olarak 2019 yılında film uyarlamasıyla beyaz perdede de boy göstereceği açıklanmış olan eser bu haberle hayranlarını sevindirmiş olsa da o tarihten sonra filmden pek ses soluk gelmedi. Öyle ki film henüz çekim aşamasına bile girmemişken bir de tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi filmin ertelemeler almasına neden oldu. Son açıklamalara göre ise Metro 2033 filmi 2024 yılında izleyicilerin karşısına çıkacak. Serinin ilk kitabından uyarlanacak olan film konu olarak da kitaba ve serinin ilk oyununa büyük ölçüde sadık kalacak. Metro tünelleri içerisindeki farklı insan toplulukları ve şartlar içerisinde kendi yolunu bulmaya çalışan Artyom‘un maceralarına tanıklık edeceğimiz film hakkında pek çok hayran daha şimdiden bir hayli umutlu.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir