Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Microsoft Mixer ‘in Fişini Çekiyor!

Microsoft Mixer ‘in Fişini Çekiyor!

Twitch’in en büyük rakibi olarak gösterilen Microsoft ‘un yayın platformu Mixer kullanıcılara veda etmeye hazırlanıyor. Detaylar haberimizde.

Microsoft‘un yayın platformu olan Mixer 22 Temmuz tarihinde faaliyetlerine son vereceği bilgisini kamuoyu ile paylaştı. Mixer faaliyetlerine bu tarihten itibaren Facebook Gaming ile ortaklaşa devam edecek. Microsoft Gaming’in başındaki isim Phil Spencer konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda ”Mixer’in aylık aktif izleyici sayısı diğer büyük rakipler karşılaştırıldığında oldukça gerideydi” ifadelerini kullandı.

Microsoft Mixer

Facebook Gaming ile gerçekleştirilecek olan ortaklık konusunda ise Spencer‘Mixer topluluğunun Facebook’un sahip olduğu geniş kitle ve sosyal platform aracılığı ile oyunculara sorunsuz bir şekilde ulaşabileceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. Microsoft Mixer ile Facebook Gaming ortaklığı ile birlikte Twitch‘ten Mixer‘e geçmiş olan popüler yayıncılar da artık Facebook üzerinden yayın yapacaklar gibi görünüyor. Bunların başında ise Mixer‘e geçişi ile oldukça konuşulan Ninja geliyor.

Büyük umutlar ve yatırımlar ile piyasaya girmiş olan Mixer de böylelikle sahneden çekilirken meydan tekrar Twitch‘e kalmış gibi görünüyor. Bakalım ilerleyen günlerde Mixer ve Facebook Gaming ortaklığından ne gibi sonuçlar doğacak?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir Yorum

  1. Bana kalırsa birleşmeleri iyi olmuş. Çünkü bazı yayıncılar Twitch’i bırakıp Facebook’tan yayınlarına devam etmeye başlamışlardı. Mixer Facebook’a stream konusunda estetiklik sağlayabilir ya da sunabilir. Kısa vadede olmasa da uzun vadede Facebook Twitch ile yarışabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir