Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Microsoft xCloud Beta 11 Avrupa Ülkesine Açıldı

Microsoft xCloud Beta 11 Avrupa Ülkesine Açıldı

 Microsoft xCloud Beta Avrupa’da bazı ülkelere açıldı. Projeyle, Xbox oyunları indirmeyi beklemeden telefon ve tabletlerden oynanabiliyor olacak.

Telefon ve tabletlerden Xbox oyunlarını oynamayı mümkün kılacak olan Project xCloud Beta açıldı. 2019 senesinde Amerika, İngiltere ve Kore’de erişime açılan sisteme 11 Avrupa ülkesi de eklendi. Eklenen ülkeler, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Hollanda, Norveç, İspanya ve İsveç.

Bu ülkelerde yaşayan kişiler Android işletim sistemine sahip cihazlarından xCloud’u kullanmaya başlayabilirler. Sistemin kademeli olarak açılması ise coronavirüse bağlandı. Microsoft’tan yapılan açıklamada, “Özellikle sosyal izolasyon zamanlarında, insanların birbirine bağlı kalması için oyunların önemli bir yol olduğunu anlıyoruz. Ancak internet bant genişliğine olacak etkiyi de düşünüyoruz; birçok sorumluluk sahibi insan evde kalarak internete giriyor ve bölgesel ağlar etkileniyor.” ifadelerine yer verildi.

Xbox’ta her ay bedava oyunlar bulunuyor. Bu anlamda xCloud tüm dünyada aktif olunca, mobil oyun deneyiminin bir üst seviyeye taşınacak olduğu kesin. Microsoft xCloud Beta’nın Türkiye’ye ne zaman açılacağı bilinmiyor. Projenin internet sitesinde, tüm dünyada aktif olması için daha bir kaç yılın gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, dokunmatik kontrol desteklenmiyor ve oyuncuların bir Xbox kumandasına sahip olması gerekecek.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir