Anasayfa > Sanat Haberleri > Netflix Minnoşlar Filmini Ülkemizde Kütüphanesinden Kaldırdı

Netflix Minnoşlar Filmini Ülkemizde Kütüphanesinden Kaldırdı

Netflix Minnoşlar (Cuties) adlı tartışmalar yaratan yapımı Türkiye kütüphanesinden çıkarttı. Detaylar haberimizde.

Yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada tartışmalara neden olan Minnoşlar (Cuties) adlı yapım Netflix‘in tanıtım metnine göre 11 yaşındaki Amy‘nin twerk dansı yapan bir ekibi görmesinin ardından içindeki feminenliği keşfetme yolculuğunu konu alıyor. 11 yaşındaki Amy kendi feminenliğini keşfederken aynı zamanda da aile geleneklerine de meydan okur. Konusu ile daha çıkışını bile gerçekleştirmeden tepkilerin odağı haline gelen film için Netflix Minnoşlar ‘ı ülkemiz kütüphanesinden kaldırdı.

Netflix Minnoşlar

RTÜK‘ün hazırladığı rapor neticesinde Netflix‘in Türkiye kütüphanesinden kaldırılan film Sundance Film Festivali‘nden En İyi Yönetmenlik ve Dünya Sineması Drama kategorilerinde ödül ile ayrılmıştı. Fransız yapımı olan film ülkemizde erişime engellenmiş olsa da dünyanın pek çok ülkesindeki Netflix kullanıcılarının erişimine açık. Filmin RTÜK tarafından alınana karar ile Netflix kütüphanesinden kaldırılması ise pek çok kullanıcı tarafından iyi yorumlarla karşılanmış durumda.

Netflix ve RTÜK arasındaki zaten gergin olan ilişkileri biraz daha zora sokmuş gibi görünen Minnoşlar (Cuties) için verilen karar bir emsal teşkil edecek mi hep birlikte göreceğiz.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir Yorum

  1. Dünyadan kaldırılması lazım bana kalırsa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir