Anasayfa > Sanat Haberleri > Netflix Sıcak Kafa Dizisi Çekimlerine Başladı

Netflix Sıcak Kafa Dizisi Çekimlerine Başladı

Netflix Sıcak Kafa dizisi çekimlerine başladı. Dizi oyuncuları ve dizinin konusuna dair detaylar haberimizde.

Afşin Kum’un Sıcak Kafa isimli bilim kurgu türü romanından ilham alınarak senaryosu oluşturulan dizinin haberi geçen yıl Mart ayında Netflix tarafından duyurulmuştu. Dizi, tıpkı bugün yaşanan koronavirüs salgını gibi bir salgını konu alıyor. “Sıcak Kafa” olarak isimlendirilen bu salgın, dil ve konuşma yoluyla zihinlere bulaşarak insan ilişkilerini, dolayısıyla toplum düzenini değiştiriyor. Toplumsal düzenin değişmesi ekonomi, politika ve diğer herşeyi de etkilediği için dünyayı bir kıyametin içine sürüklüyor.

Kelimeler yoluyla bulaşan salgından etkilenmeyen tek kişi ise eski dilbilimci olan Murat Siyavuş. Ancak kahramanımız, acımasızlığıyla tanınan “Salgınla Mücadele Etme Kurumu” tarafından aranmaya başlayınca, saklandığı bölgeden kaçarak yeni bir maceraya atılıyor.

Netflix Sıcak Kafa

Konusuyla ilgi çeken Netflix Sıcak Kafa dizisi yönetmenliğini,  Pardon, Kardeşim Benim gibi projelerin yönetmeni Mert Baykal üstleniyor. Dizinin başrol oyuncusu ise Leyla ile Mecnun, Beş Kardeş, Fi gibi yapımlarda yer almış Osman Sonant. Osman Sonant’a eşlik eden diğer isimler ise Gonca Vuslateri, Hazal Subaşı, Erdem Akakçe, Feriha Eyüboğlu ve Tilbe Saran. Dizide başarılı oyunculardan Haluk Bilginer’in de yer alması bekleniyor. Ancak ünlü oyuncunun şu sıralar Exxen dizisi Şeref Bey’de yer alması projeden ayrıldığına işaret ediyor olabilir. Haluk Bilginer’in oynayacağı karakter için Hakan Gerçek’in düşünüldüğü yönünde söylentiler olmasına rağmen Haluk Bilginer’in projeyi bıraktığı yönünde resmi bir açıklama olmadı.

Hakkında Ayşe Nur Alagöz

Bazen yazar, bazen yazmaz bir 46'lık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir