Anasayfa > Sanat Haberleri > Netflix Şifre Paylaşımı Probleminin Önüne Geçmeye Hazırlanıyor

Netflix Şifre Paylaşımı Probleminin Önüne Geçmeye Hazırlanıyor

Abone sayısı gittikçe artan dijital platform Netflix, şifre paylaşımı probleminin önüne geçmek için yeni bir özellik deniyor.

2012 yılından beri hem yapımcı hem dağıtımcı rolü üstlenen ve zamanla “Netflix Orjinal İçeriği” altında kendi içeriklerini de üretmeye başlayan platformun Nisan 2020 itibarıyla dünya genelinde 193 milyon, ABD’de 73 milyon ücretli abonesi bulunmaktadır. Koronavirüs salgınıyla birlikte abone sayısında ciddi artış yaşayan ve yerli-yabancı içerikleriyle herkes tarafından kullanılan bir platform olan Netflix, kullanıcılar için yeni bir özellik deniyor.

Netflix Zam Haberi İle Kullanıcıları Üzdü

Temel, standart ve özel paketleriyle ekran sayısında alternatifler bulunduran platform Netflix, şifre paylaşımı yoluyla bu özelliğin bir nevi inaktif edilmesinin önüne geçiyor. Şimdilik sadece kısıtlı sayıda kullanıcıyla birlikte denediği özellik şunu barındırıyor: “Bu hesabın sahibiyle aynı evde yaşamıyorsanız izlemeye devam etmek için kendi hesabınızı açmak gerekiyor” uyarısı geliyor. Bunun yanında, diğer dijital platformlar gibi girişte e-posta güvenlik onayı isteyerek hesabı tek kişinin yönetimine almayı planlıyor. Kullanıcı her ne kadar onaylama süresini ertelese de bu uyarı daha sonrasında karşısına çıkarak Netflix’i kullanmasını engelleyebiliyor.

netflix şifre paylaşımı

Test aşamasında olan uygulamanın fiilen kullanıp kullanılmayacağı henüz kesinleşmedi. Netflix’in yaptığı açıklamada “Bu deneme, Netflix hesaplarını kullananların bunu yapmaya yetkisi olduğundan emin olmaya yardım etmesi için tasarlandı” ifadesi kullanıldı. Netflix yöneticileri değişik yollarla şifre paylaşımı yapıldığını bildiklerini, ancak bunun bir şekilde önüne geçmek istediklerini de söyledi.

Gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hakkında Beliz Avcı

1999 yılında Ankara'da doğdu. Kendine geldiğinden beri yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir