Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Netflix Zam Haberi İle Kullanıcıları Üzdü

Netflix Zam Haberi İle Kullanıcıları Üzdü

Dünyanın en büyük çevrimiçi film ve dizi platformlarından olan Netflix zam haberi ile ülkemizdeki kullanıcılarını üzdü. Detaylar haberimizde.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok tercih edilen çevrimiçi dizi ve film platformlarından olan Netflix son zamanlarda RTÜK ile yaşanan gerilimler, Türkiye kanadında yaptığı başarılı işler ve temsilcilik tartışmaları ile adından söz ettiriyor. Sosyal medya yasası kapsamında ülkemize temsilci atamış olan Netflix bu hamlesi ile Türkiye’de kalıcı olmak istediklerinin de mesajını vermişti. Yaptıkları başarılı işlerle de Türk izleyicisinin gönlünü kazanmış olan Netflix zam haberi ile gündemde.

Netflix Zam Oranları Açıklandı

Ülkemizdeki üyelik ücretlerinde güncellemeye giden Netflix kanadından gelen açıklamalara göre yeni fiyatlar da belli oldu. Buna göre geçmişte 17.99 TL olan Temel Plan yüzde 50 oranında zamlanarak 26.99 TL oldu. Standart Plan ise 29.99 TL‘den 40.99 TL‘ye çıkarak tam yüzde 37’lik bir zamma maruz kaldı. Özel Plan üzerinde yapılan fiyat değişikliği ile ise bu paketin fiyatı 41.99 TL‘den 54.99 TL‘ye yükseldi. Bu da yüzde 30’luk bir zam oranını işaret ediyor. Netflix zam haberleri ile kullanıcılarının karşısına çıkarken özellikle de platformun en ucuz üyeliği olan Temel Plan üzerinde yapılan yüzde 50 oranındaki zam bir hayli dikkat çekici.

Netflix zam

Netflix Zam Haberleri Hakkında Açıklama Yaptı

Kullanıcıların karşısına zam haberleri ile çıkan Netflix cephesinden bu oranlara ve yeni fiyatlara dair açıklama da gecikmedi. Netflix sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda ülkemizdeki içerik kütüphanesinin daha da genişletilmesi ve verilen hizmetin kalitesinin arttırılması için böyle bir yola başvurulduğu söylendi. Yapılan açıklamada bu zamlar ile birlikte platformun ülkemizde her yaşa ve her zevke hitap eden içerikleri üyelere sunma amacı taşıdığı da belirtilmiş vaziyette. Açıklamalarda ayrıca yeni zamlı fiyatların 4 Mart yani bugünden itibaren geçerli olmaya başlayacağı da duyurulmuş vaziyette.

Ülkemiz projelerine hız kesmeden devam eden Netflix‘in üyelik fiyatları üzerinde uyguladığı zam oranında bu projelere hız vermek olabileceği sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında. Buna ek olarak ülkemiz için bir de temsilci atamış olan Netflix Türkiye pazarından kolay vazgeçecek gibi görünmüyor. Bakalım ilerleyen günlerde Netflix cephesinden bizleri ne gibi haberler bekliyor olacak?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir