Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Nintendo Switch’in Satış Fiyatı Kalıcı Olarak Düştü

Nintendo Switch’in Satış Fiyatı Kalıcı Olarak Düştü

Nintendo’nun hybrid oyun konsolu Nintendo Switch’in satış fiyatı kalıcı olarak indi. Fiyat düşüşü şimdilik sadece Avrupa’da geçerli.

Söylentilerin ardından Nintendo resmi olarak Switch‘in tavsiye edilen satış fiyatında kalıcı indirime gitti. Fiyat düşüşü sadece Avrupa bölgesinde ve ilk model Nintendo Switch için geçerli. Nintendo Switch‘in satış fiyatı kalıcı indirimin ardından Birleşik Krallık’ta 260 pound, Avrupa genelinde ise 270 euro olarak değişti. İndirimden önce İngiltere fiyatı 280 pound, Avrupa fiyatı 330 euro idi.

Nintendo‘dan bir sözcü Eurogamer‘a yaptığı açıklamada, “Nintendo Avrupa, Nintendo Switch’in Avrupa’daki perakende satış fiyatını değiştiriyor. İlk piyasaya sürülmesinin üzerinden geçen dört buçuk yılın ardından, Nintendo Switch Avrupa bölgesinde yüksek satış eğilimi göstermeye devam ediyor. Avrupa’daki döviz kurları ve çıkışı yaklaşan Nintendo Switch – OLED Model gibi çeşitli faktörleri dikkatlice değerlendirdikten sonra, Nintendo Switch’in Avrupa fiyatını değiştirmek için uygun zaman olduğuna karar verdik” ifadelerini kullandı.

Benzer bir fiyat indiriminin Amerika bölgesinde Nintendo Switch OLED modelin çıkışıyla birlikte gerçekleşeceği iddia ediliyor. 8 Ekim’de piyasaya sürülecek olan yeni OLED model 7 inch ekran boyutu, 720p OLED ekran, daha küçük çerçeve, yenilenen destek ayağı, internet bağlantısı girişi ve hoparlör iyileştirmeleri ile birlikte geliyor. Öte yandan, iç donanımında herhangi bir yükseltme bulunmuyor.

Switch OLED, 8 Ekim’de Amerika’da 350 dolar, İngiltere’de 310 pound, Avrupa’da ise 365 euro fiyat etiketiyle piyasaya sürülecek. Nintendo Switch Lite’in satış fiyatında ise herhangi bir değişim olmayacağı belirtildi.

Nintendo Müzesi Çok Yakında Hayata Geçirilebilir

Hakkında Serhat Kadir Karataş

Ekibin en yeni üyesi. Witcher 3 hayranı. Beşinci kez başlamayı düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir