Anasayfa > Blog > OP Ne Demek? Oyunlardaki Anlamı Nedir?

OP Ne Demek? Oyunlardaki Anlamı Nedir?

Oyunlarda kullanılan birçok terim arasında bulunan OP ne demek, LoL, CS:GO gibi oyunlarda hangi anlamda kullanılır?

Oyun dünyası kendi içinde benzer mekaniklere sahip olduğu için oyuncular da zamanla geniş bir terminoloji ortaya koymuş durumda. Bu terminolojide birçok kişinin kullandığı GG, WP gibi kısaltmalar bulunuyor. Her oyunun kendine has kısaltmaları olsa da bazı kısaltmalar birçok farklı oyunda aynı anda kullanılabilen yaygın ifadeler oluyor. Good Game (İyi oyun) anlamına gelen GG, Well Played (İyi oynadın) anlamına gelen WP de bunların arasında bulunuyor.

GL HF Ne Demek?

Bu yazımızda ise özellikle League of Legends kapsamında yaygın olarak kullanılan terimin ne anlama geldiğini sizlerle paylaştık.

OP Ne Demek?

  • Aşırı güçlü anlamındaki Overpowered kelimesinin kısaltması olan OP, bir karakterin, silahın, yeteneğin veya herhangi bir şeyin çok güçlü olduğunu ifade eder.

Herhangi bir karakter gereğinden fazla güçlüyse, o karaktere karşı konulamıyorsa ve doğal olarak oyunun dengesi bozuluyorsa oyuncular bu karaktere OP diyor. League of Legends’ta karakterler için kullanılması oldukça muhtemel olan bu kısaltmayı CS:GO’da da silahlar için kullanabiliriz. Oyunun dengelerini bozan bir silah olduğunu varsayalım, bu durumda oyuncular “X silahı çok OP” diyerek durum hakkındaki düşüncelerini belirteceklerdir.

Overpowered teriminin tersi olan UP kısaltması da Underpowered kelimesi yerine kullanılıyor ve tahmin edebileceğiniz üzere gereğinden az güçlü anlamına geliyor. Bu kısaltma OP kadar sıklıkla kullanılmasa da gerektiği kadar güçlü olmayan şeyleri ifade ediyor.

CS:GO’da AWP derken ağızdan kolaylıkla çıkması açısından bazı oyuncular oyundaki bu silahın ismini “OP”a yakın telaffuz edebiliyor. AWP’nin VALORANT’taki eşdeğeri olan Operator silahı için de aynı kısatma kullanılabiliyor. Bahsettiğimiz ifade çok büyük oranda Overpowered anlamında kullanılsa da bu anlamları da gözden çıkarmamak gerekiyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir