Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Pandemi Ne Zaman Bitecek Sorusuna Bill Gates Cevap Verdi

Pandemi Ne Zaman Bitecek Sorusuna Bill Gates Cevap Verdi

Pandemi ne zaman bitecek sorusuna cevap Bill Gates’ten geldi. Hayırsever milyarder pandemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda da bulundu.

Uzun yıllardır salgın hastalıklar ve aşılama için, eşi Melinda Gates ile birlikte kurdukları Gates Vakfı’yla çalışmalar yapan Microsoft patronu Bill Gates Covid-19 pandemisinin ne zaman biteceğiyle ilgili konuştu. Pandemi başladığından beri, komplo teorilerinin odağı haline gelen Bill Gates, virüsle savaşmak için Gates Vakfı aracılığıyla 250 milyon dolar kaynak yaratmıştı.

Bill Gates, pandeminin başlamasından beri çeşitli açıklamalar yapıyor. Geçtiğimiz günlerde aşı ve aşı milliyetçiliğiyle ilgili açıklama yapan Gates, aşı bulunduğu zaman aşı milliyetçiliği yapılmaması ve ihtiyaç sahiplerinin global düzeyde değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapmıştı. Gates, Covid-19 aşı ve ilaçlarının bir zengin ayrıcalığı haline gelmemesinin önemine dair konuşmuştu.

Bill Gates: Covid-19 İlaçları En Zengine Değil En Çok İhtiyacı Olanlara Gitmeli

Son verdiği demeçlerden birinde pandemi ne zaman bitecek sorusuna da cevap veren Gates, Batı dünyasında pandeminin 2021 yılının sonlarında biteceğini tahmin ettiğini açıkladı. Pandeminin tüm dünyada etkisinin büyük ölçüde azalması için ise 2022 yılını işaret etti. Wired dergisine konuşan milyarder hayırsever, bir çok Covid-19 testinin de saçmalıktan ibaret olduğu gibi iddialı bir açıklamada da bulundu.

Kurucusu olduğu Gates Vakfı üzerinden aşı ve ilaç geliştirmeleri için finansal kaynak yaratan Gates, salgın hastalıklar konusunda oldukça tecrübeli. Pandemi öncesinde, HIV, polio ve malerya gibi hastalıkların kökünün kazınması için çabalayan milyarder, Covid-19 konusunda oldukça aktif bir figür rolünü de üstlendi ve bu role devam edecek gibi görünüyor.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir Yorum

  1. Yanlış hatırlamıyorsam “Covid-19 varlıklı kesimler için 2021’de diğer kesimler için ise 2022 de sonlanabilir” gibisinden bir açıklama yapmıştı. Tam emin değilim ama buna benzer bir şeydi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir