Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PDF Mucidi Charles Geschke Hayatını Kaybetti

PDF Mucidi Charles Geschke Hayatını Kaybetti

PDF mucidi Charles Geschke 81 yaşında yaşama veda etti. Geschke geride Adobe ve PDF gibi bir çok kayda değer teknoloji bıraktı.

Adobe, internet siteleri üzerinde yayınladıkları bir haberde, kurucu ortakları Charles Geschke‘in yaşamını yitirdiğini duyurdu. Adobe CEO’su Shantanu Narayen şirket çalışanlarına gönderdiği bir email’de:

“(Charles Geschke’nin) Onyıllardır bir rehber ve kahramanı olduğu Adobe komünitesi ve teknoloji endüstrisi için büyük bir kayıp”

ifadelerine yer verdi. Hayatını teknoloji ve inovasyona adayan Geschke, 2009 yılında dönemin Amerika Birleşik Devletleri başkanı Barack Obama’dan Ulusal Teknoloji Madalya almıştı.

Flash Oyunlar Nasıl İndirilir? .swf Dosyaları Nasıl Çalıştırılır?

Günümüzde yüzbinlerce insan kariyerlerini PDF mucidi Charles Geschke öncülüğünde yaratılan programlar üzerine kurmuş durumda. İş hayatının vazgeçilmezi PDF’in yanında, Adobe’nin Adobe Acrobat, Adobe Illustrator, Premiere Pro and Photoshop gibi programlar Geschke’nin önderliğini yaptığı programlar arasında bulunuyor. Charles Geschke, Xerox’ta çalıştığı yıllarda John Warnock ile tanışmış ve ikili Adobe’yi kurmuşlardı.

Charles Geschke, teknolojiye verdiği katkılar kadar aile odaklı bir insan olması ile de tanınıyordu. Teknoloji öncüsü geride 56 yıllık eşi Nancy Geschke’yi, üç çocuklarını ve yedi torunlarını bıraktı. Nancy Geschke yaptığı açıklamada, eşinin bu yanını vurguladı. Eşinin ABD’de ve dünyada teknolojiye yaptığı katkılardan ve iş adamı sıfatından büyük gurur duyduğunu ancak odağında her zaman ailesinin olduğunu, kendisini her zaman dünyanın en şanslı adamı olarak tanımladığını söyledi.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir