Anasayfa > Sanat Haberleri > Perry Mason Geri Dönüyor

Perry Mason Geri Dönüyor

Erkanların efsane hukuk dizisi Perry Mason geri dönüyor. Üçüncü adaptasyonu HBO ekranlarında gösterilecek olan dizinin başrolünde Matthew Rhys var.

Televizyon tarihinin ilk hukuk temalı televizyon dizilerinden biri olan Perry Mason geri dönüyor. Perry Mason ilk yayınlandığı 1957 tarihinden beri, çeşitli adaptasyonlarla televizyona ekranlarına dönmüş ve en uzun süren hukuk dizilerinden biri. Son adaptasyon ile başrolünde Emmy ödüllü Matthew Ryhs ile HBO ekranlarında.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=CwURtbhpm60&feature=emb_logo

Perry Mason televizyon ekranlarına ilk defa 1957’de geldi. 1957 ve 1966 yılları arasında 9 sezon televizyon ekranlarında kalan dizi kültürel bir fenomen haline geldi. Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde avukatlık yapan Perry Mason karakterini ilk canlandıran aktör ise Raymond Burr‘dü.

raymond burr perry mason

Dizi daha sonra, 1973 yılında The New Perry Mason (Yeni Perry Mason) adıyla tekrar yayınlandı. The New Perry Mason, 15 bölümlük bir sezon boyunca ekranlarda kaldı. Ardından Perry Mason filmleri adıyla 1985 ve 1995 yılları arasında ekranlara tekrar dönen seri yeniden büyük bir başarı yakaladı. Film serisi 30 adet filmden oluşuyor.

Perry Mason’ın en son adaptasyonu ise HBO ekranlarında 21 Haziran’dan itibaren izlenebilecek. Dizinin HBO adaptasyonunun yapımcılığını ise başka bir ünlü isim, Robert Downey Jr. üstlendi. Oyuncu kadrosunun diğer isimleri ise , Nate Corddry, Veronica Falcon, Andrew Howard, Stephen Root, Robert Patrick,  Gayle Rankin,  Chris Chalk, Justin Kirk, Lili Taylor, Jefferson Mays, Juliet Rylance, John Lithgow, Shea Whigham, Tatiana Maslany olarak açıklandı.

Perry Mason HBO adaptasyonu, diğerlerinin aksine güncel konuları içermeyecek. Dizi bizi 1930’lu yılların Los Angeles’ına götürecek.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir