Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PlayStation 5 1440p Çözünürlük Desteklemeyecek!

PlayStation 5 1440p Çözünürlük Desteklemeyecek!

PlayStation 5 1440p çözünürlüğü desteklemeyecek! Sony’nin merakla çıkış yapması beklenen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’in Native yani doğal 1440p çözünürlüğünü desteklemeyeceği belirtildi. Detaylar haberimizde.

DualSense’in Türkiye Fiyatı Dudak Uçuklatıyor!

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’in çıkışına az bir süre kala yeni bilgiler edinmeye devam ediyoruz. Yeni nesilde çözünürlükler oldukça büyük önem taşıyor. Oyuncular, konsollar için uygun TV’ler veya monitörler seçmekte. Yeni nesilde 4K çözünürlükler eskisine göre oldukça fazla tercih edilecek olmasına rağmen 1080p ve 1440p çözünürlük de hala çok fazla tercih edilen çözünürlükler arasında yer alıyor. IGN İtalya’nın yaptığı haber doğrultusunda PlayStation 5 konsolunun Native yani doğal 1440p çözünürlük desteklemeyeceği öğrenildi.

çözünürlük
Görsel: Logical Increments

Bilgiyi detaylandırmak gerekirse konsol, Native denilen gerçek ve doğal olan 1440p çözünürlüğü gösteremeyecek. QHD olarak da adlandırılan çözünürlük ve çıkışı desteklemeyecek. Konsol sadece FHD 1080p’den Upscale edilerek 1440p monitörlerde kullanılabilecek. Bunun dışında 4K TV veya 1080p monitörlerde herhangi bir sıkıntı bulunmayacak. Upscale yöntemi ile çoğu oyun konsolu Native olarak desteklemese de üst çözünürlüklerde görüntü elde edilebiliyor. Örneğin PlayStation 4 Pro ile Native olarak elde edilmese bile 4K bir TV’de görüntü elde edip daha kaliteli bir görüntü ile oyun oynatabiliyorsunuz. IGN İtalya’nın haberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Siz ilgili haber hakkında neler düşünüyorsunuz? PlayStation 5 almayı düşünüyor musunuz? Değerli görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. PlayStation 5, ülkemizde 19 Kasım 2020 itibariyle satışa sunulacak.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir