Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PlayStation 5 Geriye Uyumluluk Özelliğini PS4 Dışında Desteklemeyecek

PlayStation 5 Geriye Uyumluluk Özelliğini PS4 Dışında Desteklemeyecek

PlayStation 5 geriye uyumluluk için desteğini çekti. PS5 önceki jenerasyonları yani PlayStation 3, PlayStation 2 ve PlayStation 1 oyunlarını desteklemeyecek. Detaylar haberimizde.

PlayStation 5 için geriye uyumluluk” konusu büyük bir tartışma  haline geldi. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde yapılan PlayStation 5 Showcase adlı etkinlikte birçok oyun gösterildiği gibi merak edilen bir sorunun da cevabı bir nevi verildi. “PS5, eski oyunları destekleyecek mi?” sorusunun aslında cevabı hem evet hem hayır olarak diyebiliriz. PlayStation 5 üzerinden PlayStation Plus Collection sayesinde PlayStation 4 oyunlarını oynayabileceğiz evet. Fakat PlayStation CEO’su Jim Ryan’ın belirttiğine göre bu geriye uyumluluğun yalnızca PlayStation 4 için olacağını belirtti. Yani bu PlayStation 1, PlayStation 2 ve PlayStation 3 oyunlarına PlayStation 5’te erişemeyeceğimiz anlamına geliyor.

PlayStation 5 geriye uyumluluk

PlayStation 5 Türkiye Fiyatı Kaç TL Olacak?

Jim Ryan sebep olarak konsolu geliştiren ekibin, eski jenerasyon konsollar için bir geriye uyumluluk özelliğine zamanlarının yetmediğini ve aynı zamanda bu işin oldukça zor olduğunu belirtti. Jim Ryan, daha sonradan şu sözleri dile getirdi:

“Cihazı üretirken mühendisliğimizi PlayStation 5 özelinde tuttuk. Bununla birlikte PlayStation 4 zaten 100 milyon oyuncuya sahip. Bu oyuncuların, oyunları PlayStation 5’te de oynamak istediklerini düşündük. Bu yüzden PlayStation 4 ile uyumluluğu dahil ettik.”

Oyuncular ise tamamen ikiye ayrıldı. PlayStation 5 için geriye uyumluluk sisteminin şart olduğu ve bu sistemin gerekli olmadığı görüşünü savunanlar. Peki siz nasıl düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir