Anasayfa > Teknoloji Haberleri > DualSense Adlı Kontrolcü Playstation 5 İçin Gösterildi!

DualSense Adlı Kontrolcü Playstation 5 İçin Gösterildi!

Geçtiğimiz saatlerde Playstation 5 için DualSense adlı kontrolcü Sony tarafından gösterildi. Detaylar haberimizde.

Geçtiğimiz saatlerde kontrolcü,  Playstation Blog adlı sayfada resmi olarak oyunculara gösterildi. İsim olarak Dualshock yerine DualSense adı verilen kontrolcüde titreşim mekaniği, oyunculara daha gerçekçi bir deneyim sunulacağı biliniyordu. Çimende, su altında, taşlı yollarda oyuncuya o ortamı hissettirmeyi hedefleyen Sony, DualSense adlı kontrolcüde Dualshock 4’den bildiğimiz ufak bir hoparlör bulunmakta. Şık bir tasarıma sahip olan DualSense’in rengi ise oyuncuların dikkatini çekti. Playstation 1 döneminde kullanılan beyaz renkler Playstation 5 için resmi olarak döndü diyebiliriz. Oyunda yaptığımız hareketleri bile hissedebileceğiz DualSense ile. Mesela oyunda bir ok fırlatıyorsak L2 tuşu ve R2 tuşu (yani trigger tuşları) bize en gerçekçi deneyimi yaşatacak. Tasarım olarak Xbox kontrolcülerine benziyor. Daha önceden de Xbox kontrolcülerine benzeyen bir ürünü satışa çıkarmıştı Sony. Önceki kontrolcüde var olan “Share” butonunu kaldırmışlar. Yerine ise “Create” adlı bir buton getirmişler. Oyuncular, oyunlardaki efsanevi anları diğer oyuncular ile paylaşabilecekler. Bu detayları Sony daha sonradan açıklamaya devam edecek. Onun dışında DualSense’in içinde bir mikrofon bulunacak. Böylece kulaklık olmadan oyuncularla daha rahat iletişime geçebileceğiz. Oldukça ergonomik gözüken kontrolcüde üçgen, kare, yuvarlak ve çarpı tuşlarının rengini kaldırmışlar. Ayrıca DualSense, daha güçlü bir pil ile oyuncuların karşısına çıkacak.

DualSense

DualSense’in rengine bakılacak olursa konsolun rengi de beyaz renklerle çıkacağı düşünülüyor. Oyuncular ise bu durumu değiştirip kontrolcüyü siyaha boyamışlar. Eninde sonunda farklı renklerle de piyasaya sürülecek tabi fakat kontrolcünün orijinal rengi beyaz. Sony, konsol dizaynı hakkındaki bilgileri önümüzdeki aylarda açıklayacağını, konsolu ise 2020’nin yazında çıkaracaklarını duyurdu.

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir