Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Sony’e Göre Coronavirus PlayStation 5 ‘i Etkilemeyecek

Sony’e Göre Coronavirus PlayStation 5 ‘i Etkilemeyecek

Sony sözcüsü yaptığı açıklamalar ile Coronavirus PlayStation 5 üzerinde ne gibi etkiler yaratacak sorularına yanıt verdi. Detaylar haberimizde.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ekonomiden sosyal hayata kadar birçok alanda insanları çeşitli kısıtlamalara gitmeye iten Coronavirus ile insanlığın mücadelesi hala devam ediyor. Birçok etkinliğin ve organizasyonun iptal edildiği şu günlerde salgının oyun sektörüne etkisi de büyük oldu. Başta dünyanın en büyük oyun fuarı olan E3’ün ertelenme haberi olmak üzere oyun sektöründeki irili ufaklı organizasyonlardan arka arkaya iptal haberleri geldi. Çoğu oyun firması ise evden çalışma kararı aldı.

Dünya böyle bir belirsizlik süreci içerisindeyken oyun dünyasının en çok merak ettiği konulardan biri ise Coronavirus PlayStation 5 ‘in çıkışını etkileyecek mi sorusuydu. Gamespot‘un haberine göre Bloomberg‘e konuşan Sony sözcüsü konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş durumda. Sony sözcüsünün açıklamalarına göre PlayStation 5‘in lansmanında salgının kayda değer bir etkisi görülmeyecek.

 Coronavirus PlayStation 5

Şirket sözcüsü ayrıca yaptığı açıklamalarda şu ana kadar hiçbir sorun yaşanmamasına rağmen Sony‘nin başta Avrupa ve Amerika olmak üzere birinci parti ve ortak stüdyolarında gecikme riskinin dikkatle izlendiğini söyledi. Sony‘de çoğu şirket gibi çoğu çalışanı için evden çalışma hakkı tanımış durumda. Bu karara dahil olan stüdyolarda da çalışmalar lansmanı geciktirmeyecek şekilde yürütülüyor.

Açıklamalarda Coronavirus PlayStation 5 üzerinde bir etki yaratmayacak denilse de bu tartışmalar konsolun çıkışına kadar sürecektir. Bakalım Sony bu süreci gerçekten de vadettiği gibi sorunsuz bir biçimde atlatmayı başarabilecek mi?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir