Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PlayStation 5 İçin Pro Kontrolcü DualSense Edge Duyuruldu

PlayStation 5 İçin Pro Kontrolcü DualSense Edge Duyuruldu

Sony, yüksek ölçüde özelleştirilebilir özellikler sunan DualSense Edge adlı resmi PS5 Pro kontrolcüsünü tanıttı.

Gamescom Opening Night Live 2022’de Sony, PlayStation 5 için tasarladığı yeni kontrol cihazını duyurdu. Yüksek düzeyde çok çeşitli özelleştirebilir özellikler barındıran resmi PlayStation 5 Pro kontrolcüsü DualSense Edge adını taşıyor.

PlayStation Blog’da yer alan detaylara göre, DualSense Edge özelleştirilebilir kontrol şemaları oluşturma desteği sunacak. Bu sayede kullanıcılar kendi tarzlarına göre butonların işlevlerini değiştirebilecek, silebilecek ve birden fazla kontrol şeması profili oluşturup bunlar arasında geçiş yapabilecek. Ayrıca, her bir tetik tuşunun basma mesafesi ayarlanabilecek. Blog yazısında örnek olarak, tetik tuşlarının basma mesafesinin azaltılması ile “rekabetçi FPS oyunlarında daha hızlı input (veri girişi)” sağlanabileceği, yine tetik tuşlarında ölü bölgelerin de kullanıcı tercihine göre ayarlanabilir olacağı ve bu sayede “yarış oyunlarında hassas gaz pedalı kontrolü” imkanı sunacağı belirtildi.

Buna ek olarak, DualSense Edge üzerinde yer alan yeni bir fonksiyon butonu ile oyun içindeyken dahi kontrol cihazı düzenini düzenleme, daha önceden hazırlanan kontrol şeması profilleri arasında geçiş yapma, oyun sesini ayarlama gibi özellikler mümkün olacak.

DualSense Edge’in tuş takımları da sökülüp değiştirilebilecek ve üç tip tuş takımı olacak: Standart, yüksek ve alçak yükseklik imkanı sağlayacak. DualSense’in arka tarafında ise iki ek buton olacak ve bu butonlara kullanıcılar herhangi bir tuş ataması yapabilecek.

Yeni Telltale Oyunu The Expanse, Gamescom 2022’de Duyuruldu

Yeni PS5 kontrol cihazı DualSense Edge’in en öne çıkan özelliklerinden bir diğeri de analog tuşlarının tamamen sökülüp değiştirilebilir olması. Bu sayede, ortaya çıkan analog tuşunun kayması (analog drift) gibi sorunlar yeni bir kontrol cihazı satın almadan ortadan kaldırılabilecek. Ayrı şekilde satılan analog tuşları ile sorun yaşayanlar bu tuşları rahatlıkla değiştirebilecek.

DualSense Edge’in yanında örgülü USB-C kablosu ve bu kablonun kontrol cihazına takılan kısmında muhafaza yer alacak, bu sayede de oyun oynarken şarj kablosu kontrol cihazından kurtulmayacak. DualSense Edge’in yanında ayrıca bir saklama çantası olacak ve kontrol cihazı ile tüm değiştirilebilir parçalar bu çanta ile taşınabilecek. Ek olarak, kontrol cihazını bu çantadan çıkarmadan da şarj etmek mümkün olacak.

Tüm bu özelliklerin yanında DualSense Edge, standart DualSense’in sunduğu uyarlanabilir tetik, dokunsal geri bildirim ve mikrofon gibi özellikleri de barındıracak.

Sony, DualSense Edge için henüz bir satış fiyatı ve çıkış tarihi açıklamadı fakat “önümüzdeki aylarda” yeni bilgiler vereceğini belirtti.

Hakkında Serhat Kadir Karataş

Ekibin en yeni üyesi. Witcher 3 hayranı. Beşinci kez başlamayı düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir