Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PlayStation 5, Son 5 Ayın En Çok Satan Konsolu Oldu

PlayStation 5, Son 5 Ayın En Çok Satan Konsolu Oldu

Sony’nin ünlü oyun konsolu markası PlayStation 5, yeni nesilde de liderliğini sürdürüyor. Detaylar haberimizde.

PlayStation 5, Amerika Birleşik Devletlerinde oyun konsolları tarihine baktığımızda en çok satan oyun konsolu olmayı başardı. Bu aynı zamanda onu Xbox’ın yeni nesil konsollarının da önüne taşıyor. Anlayacağınız Sony’nin yeni nesil konsolunu marketlerde bulmak çok zor olsa da, bu onu rekorlara imza atmaktan alıkoyamamış. Peki, rakamlar ne durumda?

Yine ABD raporlarında görebildiğimiz kadarıyla donanım satışları bu beş ayda, geçtiğimiz senenin beş ayına göre %50 kadar artmış durumda. Pandemi, kripto para ve yeni nesil konsolların bu beş aydaki durumunu düşünecek olursak bu pek de şaşırtıcı olmuyor aslında. Ancak %50 içerisindeki önemli bir payın PlayStation 5’e ait olduğunu da unutmamak lazım.

Xbox Hiç de Dişsiz Bir Rakip Değil

Bu başarılı markadan konuşmuşken, Xbox’ın bu nesil için hiç de hafife alınacak bir rakip olmadığının da altını çizelim. Başlattıkları önemli bir girişim olan Xbox Game Pass sistemiyle pek çok oyuncuyu kazanmayı başardıkları aşikar. Ayrıca fiyat olarak da oyunculara daha uygun seçenekler sunan marka, en azından bu nesilde Sony ile kıyasıya bir rekabet içerisinde. Dolayısıyla hem Microsoft’u, hem de Sony’i ekonomik anlamdaki başarılarından dolayı tebrik etmek gerekiyor. Çünkü Microsoft gerçekten oyun sektörünü sarsan atılımlarla karşımıza çıkıyor ve Sony buna rağmen tüm zamanların rekorlarını tazeleyerek rekabeti önde götürmeyi başarıyor. Akıl alır gibi değil doğrusu.

Xbox Game Pass Nedir?

 

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir