Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PlayStation 5 Tasarımı İlk Kez Gözler Önünde!

PlayStation 5 Tasarımı İlk Kez Gözler Önünde!

Oyuncuların uzunca bir süredir merakla bekledikleri PlayStation 5 tasarımı ilk kez karşımıza çıktı. Detaylar haberimizde.

Daha ortaya çıkmadan hakkındaki söylentiler, sızdırıldığı iddia edilen görseller, teknik özellikleri ve özellikle de fiyatı ile dillerden düşmeyen PlayStation 5 ‘in tasarımı bugün yapılan PlayStation 5 etkinliği ile ortaya çıktı. Daha önce 4 Haziran tarihine düzenlenmesi planlanan etkinlik Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ırkçılık karşıtı protestolara dikkat çekmek amacıyla 12 Haziran‘a ertelenmişti.

Bugün düzenlenen etkinlik ile PlayStation 5 tasarımı ile birlikte pek çok detaya da ulaştık. Konsol iki farklı sürüm ile piyasaya çıkacak. PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition olarak tanıtılan sürümlerden adlarından da anlaşılabileceği üzere birbirlerinden önemli bir fark ile ayrılıyorlar. PlayStation 5 Digital Edition‘da herhangi bir disk girişi bulunmuyor. Bu demek oluyor ki konsolun bu sürümü yalnızca dijital olarak satın alınan oyunları destekleyecek, fiziksel kopyalar bu konsol üzerinden çalıştırılamayacak.

PlayStation 5 tasarımı

Konsol tasarımı hakkında dikkat çeken detaylardan biri de beklentilerin aksine dikey olması. Daha önce sızdırıldığı iddia edilen görseller ile pek de uyumlu olmayan PlayStation 5 tıpkı Xbox Series X gibi dikey bir tasarıma yönelmiş durumda. Etkinlikte konsolun fiyatı ile alakalı bir ipucu almamış olsak da geçtiğimiz günlerde Amazon üzerinde listelenen fiyat cihazın 2 TB’lık versiyonunun 599 Pound olacağını işaret ediyor. Ülkemizdeki döviz kuru ve ek vergiler düşünüldüğünde fiyatın bizler açısından da hiç de iç açıcı olmadığını söylemek zor değil.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir