Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PlayStation Avrupa ve Amerika’da İndirme Hızlarını Düşürdü

PlayStation Avrupa ve Amerika’da İndirme Hızlarını Düşürdü

Geçtiğimiz günlerde yaptıkları bir açıklama ile indirme hızlarını düşüreceklerini söyleyen PlayStation Avrupa ve Amerika’da hızları düşürdü. Detaylar haberimizde.

Neredeyse tüm dünyanın coronavirüs ile mücadele ettiği şu günlerde dünya genelindeki birçok insan da salgın ile mücadele kapsamında evlerinde kalmayı tercih ediyorlar. Daha önce hiç bu kadar fazla nüfusun aynı anda evlerinden çıkmadıklarını da göz önünde bulunduracak olursak internet servislerinin böylesi bir durumu kaldırmakta ne kadar zorlandıklarını da tahmin edebiliriz. Evlerinde kalan insanların vakit geçirmek için ilk tercihleri genelde çevrimiçi oyun ve dizi servisleri oluyor. Bu da dünya genelinde ağ trafiğini önemli ölçüde arttırıyor.

PlayStation Avrupa
Sony’nin CEO’su Jim Ryan

Netflix, Youtube ve Amazon gibi şirketlerin akış kalitesini düşürerek hizmetlerine devam kararı aldıkları şu günlerde PlayStation da indirme hızlarında yavaşlatmaya gidiyor. Sony‘nin daha önce de planladıkları kararlar neticesinde PlayStation Avrupa ve Amerika‘da indirme hızlarını yavaşlatarak hizmet vermeye devam edecek. Kararın internetin istikrarını sağlamak amacı ile alındığını söyleyen şirket CEO‘su Jim Ryan bu zorlu süreçte birtakım önlemler alınması ve fedakarlıklar yapılmasının gerekliliğini de vurguladı.

Dünyanın içinde bulunduğu bu zorlu zamanlarda insanların eğlenmeye ihtiyaçları olduğunu ve bir şekilde eğlenmeye devam edebilmeleri için bu kararın alındığını açıklayan Jim Ryan kullanıcılara da destekleri ve sabır gösterdikleri için teşekkür etti ve insanları evde kalmaya devam etmeleri konusunda uyardı. Bu yavaşlatma işleminin ne kadar süreceği kesin olarak açıklanmasa da salgının bitişi ve hayatın normale döneceği vakte kadar böyle süreceğini tahmin etmek zor değil.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir