Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PS2 Konseptli PS5 Satışı, Tehditlerle Sona Erdi

PS2 Konseptli PS5 Satışı, Tehditlerle Sona Erdi

PS2 konseptli siyah PS5 satışı yapan üçüncü parti firma SUP3R5, ekip üyelerine yönelik tehditlerle karşılaşınca satışı durdurdu.

SUP3R5 adlı bir firma PS2 temalı, siyah PS5 satışına başlamasıyla gündeme oturmuştu. Konsolları satmaya ABD ve Kanada’da 649 dolarlık fiyat etiketiyle başlayan firmanın altyapısı ise yeterli olmadı ve site yüksek trafiği kaldıramadı. VGC’nin haberine göre sitedeki teknik problemlere rağmen bütün PS2 konseptli PS5 stokları yirmi dakika içinde tükendi. Parayı vermesine rağmen siparişi güvence altına alınmayan müşteriler de bulunuyordu.

sup3r5 dualsense

Cuma akşamı Twitter üzerinden bir açıklama yapan firma, çıkışın başarısız olduğunu ve mağdur olan kullanıcılar bulunduğunu belirterek özür diledi. Bunun ardından PS2 konseptli siyah PS5’ler Ebay gibi sitelerde binlerce dolarlık fiyatlarla tekrar satılmaya başlandı. SUP3R5, bu satışlardan haberdar olduğunu ve ilanları iptal ettireceğini belirtti.

Dijital PS5 Türkiye’de Satışa Çıkıyor

Kuzey Amerika’daki başarısız çıkışta mağdur olan kullanıcılara para iadesi yapacağını söyleyen ve uluslararası çıkışta daha iyi bir iş çıkaracaklarını belirten SUP3R5, birkaç saat sonra şok bir açıklama yaptı. Ekibe gelen tehditleri gerekçe olarak gösteren firma, bütün satışları iptal edip para iadelerinin yapılacağını belirtti.

 “Dün gece ekibimiz güvenliklerine yönelik önemli tehditler almaya başladı. Bu tehditleri dikkate alıyoruz. Ekibimizin güvenliğini ve sağlığını, veya bu durumun sizin siparişine etkisini riske atmak istemiyoruz. Bütün mevcut siparişler iptal edilecek, önümüzdeki günlerde para iadesi yapılacaktır.”

Sadece eğlenceli bir nostalji yapmak istediklerini fakat işin kötüye bağlandığını söyleyen firma, Twitter hesabını tamamen kapattı.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir