Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PS4 Sistem Güncellemesi 9.00 Konsolu Kullanılamaz Hale Getiriyor

PS4 Sistem Güncellemesi 9.00 Konsolu Kullanılamaz Hale Getiriyor

Birkaç gün önce yayınlanan PS4 Sistem Güncellemesi 9.00 beraberinde ciddi teknik sorunlar getirdi.

Reddit’te açılan bir konu başlığında, birçok kullanıcı PS4 sistem güncellemesi 9.00 sonrasında konsolunun birçok fonksiyonu yerine getirmediğini veya tamamen kullanılamaz hale geldiğini söylüyor.

490 MB boyutundaki güncellemenin içeriğinde pek fazla yenilik yer almıyor. Buna rağmen pek çok kullanıcı PlayStation 4 konsolunu 9.00 sürümüne güncelledikten sonra çeşitli sorunlar yaşadığını belirtiyor. Bunlar arasında PlayStation Store‘a erişim sağlanamaması, TV ve medya içeriklerinin çalışmaması, konsolun oldukça yavaş çalışması gibi teknik sorunlar var. Öte yandan, konsolun sürekli olarak çökmesi ve kapanması ya da konsolun hiçbir şekilde açılmaması gibi daha ciddi problemler yaşayanlar olduğu gibi sistem güncellemesini indirirken hatayla karşılaşanlar da mevcut.

PS4 Sistem Güncellemesi 9.00 ile birlikte başlayan bu sorunların tüm PS4 modellerini etkilediği düşünülüyor. Zira sorunu rapor eden kullanıcılar arasında çıkış model PS4, PS4 Slim ve PS4 Pro sahipleri bulunuyor.

Diğer taraftan, güncellemeyi indirip kurduktan sonra konsolunu sorunsuz şekilde kullanmaya devam ettiğini bildirenler de var.

Sony‘den şu an için konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Firmanın yakın bir zamanda 9.01 güncellemesi ile sorunu çözmesi bekleniyor. O zamana kadar ise olası bir sorudan etkilenmemek adına güncellemeyi indirmemek ve kurmamak öneriliyor. Ancak bu şekilde oyunların online özelliklerinden faydalanmak mümkün değil, zira PSN hesabına giriş yapabilmek için son sistem güncellemesine sahip olmak gerekiyor.

PS4 sistem güncellemesi ile aynı gün Sony, PlayStation 5 için de büyük çapta bir sistem yazılım güncellemesi yayınladı. Bu güncelleme ile uzun süredir beklenen konsola dahili SSD takma desteği, 3D ses genişletmeleri ve arayüz iyileştirmeler geldi.

PS5 Sistem Güncellemesi SSD Depolama Desteği ve Birçok Yenilik Getiriyor

Hakkında Serhat Kadir Karataş

Ekibin en yeni üyesi. Witcher 3 hayranı. Beşinci kez başlamayı düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir