Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PS5 Kontrolcüsü DualSense PS4’te Çalışmıyor!

PS5 Kontrolcüsü DualSense PS4’te Çalışmıyor!

 PS5 Kontrolcüsü DualSense, PlayStation 4 konsolunda çalışmıyor! Yeni kontrolcü DualSense’i edinen birisi YouTube kanalında DualSense’in uyumlululuğunu test etti. Sonuçlar şaşırttı! Detaylar haberimizde.

PlayStation 5 VR Oyunlarını En Az 2 Yıl Desteklemeyecek!

Sony’nin merakla beklenen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’in yeni nesil kontrolcüsü DualSense hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde konsolun aksesuarları cihazın çıkışından önce satışa sunuldu. MidnightMan adlı YouTuber DualSense’i edindi ve uyumluluk testi gerçekleştirdi. Sonuç oldukça şaşırttı. DualSense PlayStation 4’te çalışmamasına rağmen PlayStation 3’te sorunsuz çalıştı.

YouTuber, ilk olarak kontrolcüyü PlayStation 4’e bağlamayı denedi. İlk olarak USB bağlantısı ile denemesine rağmen cihaz çalışmadı. İkinci olarak ise Bluetooth ile bağlamayı denedi. PlayStation 4’te cihaz ”Kablosuz Kontrolcü” olarak tanınsa da, kontrolcü üzerinden kontrol gerçekleşmedi. Bunun üzerine YouTuber, kontrolcüyü PC üzerinden Remote Play aracılığıyla konsola bağlamayı başardı.

Bunun ardından PlayStation 3 denemesi de yapmak isteyen MidnightMan adlı YouTuber, kontrolcüyü konsola kablo yardımı ile bağladı ve sorunsuz bir şekilde kullanmaya başladı. ResetEra adlı forumda Iceblade adlı kullanıcının PS3’e kablolu bağlantının yanında kablosuz da bağlanma gerçekleştiğini belirtti. Ancak PlayStation 3 kablosuz bağlantı sağlandığında kontrolcü üzerindeki PS butonu çalışmıyor. Bunun dışında diğer tuşlar eksiksiz bir şekilde kullanılabiliyor.

PS5 kontrolcüsü DualSense, PlayStation konsollarının yanında Nintendo Switch’te de çalışıyor. Konsolun çıkışıyla birlikte yakın zamanda PlayStation 4 bağlantı sorununun çözülmesi bekleniyor. Acaba Sony, bu problem karşısında nasıl bir aksiyon alacak? Hep birlikte yeni gelişmeleri takip ediyor olacağız. Güncel haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir