Anasayfa > Sanat Haberleri > Quentin Tarantino Deliverance İncelemesi Kaleme Aldı

Quentin Tarantino Deliverance İncelemesi Kaleme Aldı

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino 1972 yapımı Deliverance filmi için bir inceleme kaleme aldı. Yönetmen film için, “rahatsız edici” ifadesini kullandı.

Deliverance (Kurtuluş) Filmi

Quention Tarantino’nun, beyazperdede sergilenmeye başlayışının 48. yılında inceleme kaleme alma ihtiyacını hissettiği Deliverance (Kurtuluş) filminin yönetmenliğini John Boorman yaptı. Filmin oyuncuları arasında Burt Reynolds, Jon Voight, Ned Beatty ve Ronny Cox gibi isimler bulunuyor. IMDB puanı 7.7 olan filmin, Rotten Tomatoes skoru ise %90.

Deliverance filminin şöhreti oldukça rahatsız edici bir film olmasından geliyor. Filmin konusu şu şekilde. Kuzey Georgia eyaletinde bulunan Cahulawassee ırmağı, bir kaç ay içinde kurulacak baraj nedeniyle göle dönüşecektir. Nehir, göl olmadan önce Atlanta’lı dört genç nehri görmek ve bazı su sporlarını yapmak isterler. Bu esnada şehirli çocuklar, kendilerinden çok farklı ve redneck olarak tabir edilen Amerikan köylüleriyle oldukça rahatsız edici olaylar yaşayacaklar ve yapmalarının mümkün olmadığını düşündükleri şeyleri yapmak zorunda kalacaklardır.  Film aynı zamanda, Yeşilçam’da Müjde Ar ve Tarık Akan‘ın başrollerini paylaştığı Nehir filminin de ilham kaynağıdır.

nehir filmi

Quention Tarantino Deliverance İle İlgili Ne Dedi?

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino filmle ilgili oldukça uzun bir inceleme kaleme aldı. İncelemesine, “Geri dönüp bakıldığı zaman Deliverance (1972)’ın yarattığı rahatsızlık ve büyük etkiyi takdir etmek biraz tuhaf” sözleriyle başlayan Tarantino’nun incelemesinin orjinali için buraya, Türkçe çevirisini okumak içinse buraya tıklayabilirsiniz.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir