Anasayfa > Teknoloji Haberleri > RTÜK Başkanı Spotify’ı Uyardı: Kurallara Uymak Zorundalar

RTÜK Başkanı Spotify’ı Uyardı: Kurallara Uymak Zorundalar

Geçtiğimiz günlerde lisans alan Spotify’a RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den uyarı geldi. Şahin, yayın içeriklerine dikkat çekerek Spotify’ı uyardı

Spotify’ı Uyardı

Ülkemizdeki lisans problemleri bir süredir devam etmekte. İnternet üzerinden hizmet veren çevrimiçi yayın platformlarının RTÜK’e giderek lisans almaları gerekiyor. Bu sayede hem platformun Türkiye’deki hizmetleri kesinleşmiş oluyor, hem de RTÜK lisans verdiği bu platformları yasalar dahilinde denetleme hakkına sahip oluyor. Lisans yönetmeliğinin 1 Ağustos 2019 tarihinde duyurulmasının ardından pek çok yayın platformu da RTÜK’e giderek lisans almış ve Türkiye’de hizmet vermeye devam etmişti. RTÜK ayrıca lisans almayan platformlara da ağır cezalar getireceğini söylemiş ve onları hızlı olmaları konusunda uyarmıştı.

Spotify’ı Uyardı

Ülkemizde en çok kullanılan dizi izleme platformlarından Netflix ve Amazon Prime, geçtiğimiz aylarda RTÜK’ten lisans alarak bu sorunu halletmiş ve Türkiye’de hizmet vermeye devam etmişti. İnsanların merak ettiği bir diğer platform ise Spotify idi. RTÜK de kimi haberler ve açıklamalarla Spotify’ın lisans sürecini hızlandırmaya çalışmıştı. Bütün bunlardan sonra Spotify da artık zamanının geldiğini düşünmüş olacak ki iki gün önce, 5 Mayıs 2021 tarihinde RTÜK’e giderek lisansını aldı. Bu lisans sayesinde Spotify 10 yıl boyunca Türkiye’de bulunup hizmet vermeye devam edebilecek. İşler Spotify için yolunda gözükürken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den şaşırtıcı ve dikkat çekici bir açıklama geldi. Şahin, dikkatli olması gerektiğini söyleyerek Spotify’ı uyardı.

The Division Heartland Ücretsiz Olarak Çıkış Yapacak

Şahin yaptığı açıklamada lisans almasıyla artık Spotify’ın dikkatli olması ve kanunlara göre davranması gerektiğini söyledi. Şahin, Spotify’ın lisans almadan önce vergi dahi vermediğini fakat bundan sonraki süreçte Türkiye’nin belirlediği kurallar ve yasalar dahilinde hizmet vereceğini belirtti. RTÜK Başkanı ayrıca Spotify’ın hassas davrandığı ve kurallara uyduğu sürece bir sıkıntı yaşamayacağını fakat aksi yönde bir hareket yaptıklarında RTÜK olarak duruma müdahale edeceklerini de söyledi.

Şahin bunların yanı sıra diğer platformların lisanslama işlerinden de bahsetti. Başvuruların devam ettiğini söyleyen Şahin, kimsenin Türkiye’de dilediği gibi hareket edemeyeceğini ve RTÜK olarak bu konuda üstlerine düşen görevleri yapacaklarını belirtti.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir