Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Samsung Pay Debit Card Duyuruldu

Samsung Pay Debit Card Duyuruldu

Samsung Pay debit card, Samsung’un mobil ödeme hizmetlerinin bir sonraki aşaması olacak. Daha önce Apple’ın yaptığı uygulama artık Samsung’da.

Samsung, internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruyla Samsung Pay debit cardı ilan etti. Duyuruyu Samsung adına, başkan yardımcısı ve Samsung Pay’in genel müdürü Sang Ahn yaptı. Ahn bir blog yazısı yayınlayarak, Samsung Pay debit card’ın bu yaz hizmete girmesini plandıklarını duyurdu. Samsung’un, kartın altyapısı konusunda işbirliğine gitmeyi tercih ettiği şirket için SoFi oldu.

Sang Ahn’ın blog yazısında, kartın sahip olacağı detaylara yer verilmedi ancak ilerleyen zamanlarda bu detayların kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Apple Zaten Yapıyor, Google İse Yolda

Samsung’un bu projesi piyasada daha önce Apple tarafından yapılıyordu. Apple’ın debit kartı Apple Card, Goldman Sachs işbirliği ile 2019 yılının Ağustos ayında görücüye çıkarılmıştı. Apple Card hem cüzdanda taşınabiliyor hem de dijital bir kart olarak Apple Pay ile kullanılabiliyor. Bunun yanında yapılan harcamalar Apple Watchlardan ve iOS’daki Wallet uygulamasından kontrol edilebiliyor. Bu anlamda Samsung Pay Debit Card benzer özelliklere sahip olabilir.

Teknoloji devlerinin debit card yarışına katılması beklenen bir diğer isim ise sektörün her alanında şansını deneyen Google. Google’ın geliştirdiği kartın da Samsung gibi bir debit kart olması bekleniyor.

Samsung’un ürün geliştirme tarihine bakıldığı zaman gri bir alanda ilerlediğini söylemek oldukça zor. Yaptıkları projeler ya tutuyor, ya hiç tutmuyor. Bu açıdan Samsung Pay debit card akıbetini, Galaxy serisiyle mi yoksa S Voice Assistant ile mi paylaşacak, önümüzdeki aylarda görülecek.

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir