Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Seneye Çıkacak iPhone Modelleri 48 MP Kameraya Sahip Olabilir

Seneye Çıkacak iPhone Modelleri 48 MP Kameraya Sahip Olabilir

Apple ürünlerine dair yapmış olduğu doğru tahmin ve analizlerle ün kazanmış Ming-Chi Kuo, gelecek yıl tanıtılacak yeni iPhone modellerine dair önemli tahminlerde bulundu. Tahminlerinde ise şirketin kamera ve tasarım konusuna yoğunlaşacağı anlaşılıyor.

iPhone 13 Henüz Piyasaya Sürülmeden Tahmin Geldi

Ünlü analistin yaptığı tahminlerin henüz piyasaya sürmemiş olan ve hatta tasarımları bile resmi olarak ortaya çıkmamış olan iPhone 13 modellerinden bile sonrasına dayanması oldukça şaşırtıcı duruyor.

Benchmark Nedir?

Kuo, gelecek modellerin -tahminen “Pro” versiyonlar- birincil kamerasının 48 MP sensörlere sahip olacağını düşünüyor. Ayrıca 8K çözünürlüğe sahip video kaydı özelliği de iddialar arasında yerini almış durumda. Bunların haricinde 2023 yılında çıkabilecek modellerin periskop kameraya geçişi de söz konusu olabilirmiş.

Aslında bir süredir Android cihazlarda 48 MP sensörler yer alıyordu. Ancak bu yeni modellerde çok daha gelişmiş bir bileşenin kullanılacağı öngörülüyor. 1,25 µm piksel boyutuna sahip 1/1,3 kullanılacak ancak bu sensörler 12 MP görüntülerde 2,5 µm piksel kadar eşdeğer görüntü sağlayabilecek.

Mini Modellere Son Verilecek

Kamera konusundaki gelişmeler haricinde geçtiğimiz yıldan itibaren karşımıza çıkan “mini” modellerin de bu yıl çıkacak iPhone‘larla birlikte son bulacağını düşünüyor analist. 5,4 inç ekran boyutuna sahip bu modellerin yerini yeni duyurulacak dört farklı model alacak. Bunlardan ikisi 6.1 inç ve diğer ikisi de 6.7 inç ekran boyutlarına sahip olacak.

Ünlü analist tüm bunların haricinde 2023 yılında çıkacak modellerde ekranın altında bir Face ID sistemi kullanılabileceğini düşünüyor. Dolayısıyla tasarımda yer alan çentik ortadan kalkacak ve yerini delikli bir kamera alabilecek. Bütün bu tahminlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda yorum yapmak zor ancak Kuo’nun bu gibi tahminleriyle popülerlik kazandığını göz ardı etmeyelim.

Hakkında Heval Deniz Kaya

yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir