Anasayfa > İncelemeler > Shelter 3 İnceleme Dosyası

Shelter 3 İnceleme Dosyası

Shelter 3

Eksikleri olmasına rağmen muhteşem karakter tasarımları, renk seçimleri, büyüleyici müziği ve aktardığı hikayesiyle Shelter 3 bizim gözümüzde güzel bir oyun. Oyunun henüz yeni olmasını ve sık sık güncellemelerle hataların düzeltildiğini de göz önünce bulundurarak Shelter 3'e puanımız 10 üzerinden 7!

7.0

Shelter 3 inceleme dosyası ile karşınızdayız. İlk iki oyunu oyuncuları büyüleyen Shelter serisinin üçüncü oyununda bazı farklılıklar var. Dilerseniz birlikte inceleyelim.

Shelter serisi her zaman sanat anlayışı, bölüm tasarımları ve hikayesiyle oyuncuları büyülemeyi başarmış bir seri. Geçtiğimiz günlerde oyuncularla buluşan serinin üçüncü oyunu Shelter 3 ise alışık olduğumuzdan biraz farklı ögelere sahip. Öncelikle fil temalı bir Shelter 2 arıyorsanız yanlış oyundasınız çünkü yapımcıların amacı tam olarak bu değil. İlk iki oyunda ağırlıklı olarak bir hayatta kalma teması işlenirken, Shelter 3’te hayatta kalma mücadelesi biraz hafifleyerek yerini bulmacalara ve arazi mücadelelerine bırakıyor.

shelter 3

Shelter 3, yavaş bir hikaye akışına sahip, huzur verici ve sakin bir oyun. Ufak bir fil sürüsünün lideri olarak sürümüzü artık verimsizleşen topraklardan kurtarmaya çalışıyoruz. Çeşitli mistik ögelerle donatılmış yolculuğumuzda iç güdülerimizi takip ederek farklı rotalar seçiyor ve bu süreçte sürümüzü korumamız gerekiyor. Önceki oyunlardan görmeye alıştığınız “aktif” çevre bu oyunda yok. Bu biraz da bir fil sürüsü olmamızdan kaynaklanıyor. Eski oyunlarda görmeye alıştığımız ufak tefek tehditler kocaman bir fil için sıkıntı çıkaracak şeyler değil. Çevrede gördüğümüz ceylanlar, geyikler gibi çeşitli canlılar bizimle fazla etkileşime girmiyor, timsah gibi düşmanlar ise özellikle nehirler ve göllerde sürümüzü korumamız gereken tehditler arasında.

Ronin: Two Souls İnceleme Dosyası

Oyun çoğunlukla harika bir atmosferde büyüleyici müzikler eşliğinde yürümekten ibaret gibi gözükse de sürümüzü doğru hedefe ulaştırmak için vermemiz gereken kararlar var. Verdiğimiz kararlar sonucu açılan her yolun kendi tehditleri ve sunacağı nimetleri oluyor. Seçtiğimiz yolda ilerlerken sürümüzü açlık ve susuzluktan korumamız, tehditlere karşı gözümüzü dört açmamız gerekiyor. Sahiller, büyülü ormanlar, geçilmesi gereken nehirler seçtiğimiz yollarda karşımıza çıkabilecek tehditler arasında.

shelter-3

Oyunun gözümüzde eksi puan aldığı yerler de var. Henüz yeni bir oyun olan Shelter 3, ne yazık ki bazı noktalarda bir tamamlanmışlık hissi vermiyor. Sürümüzün yapay zekasında ufak hatalar var ve bu sinir bozucu olabiliyor. Hayatta kalma mücadelesinin ağırlığı az olduğu için oyun biraz sıkıcı hale gelebiliyor. Çevreyi keşfetmekle uğraşmadan oyunu bitirmek mümkün ve zaten çevrede keşfedilecek çok fazla detay yok. Fillerin yavaşlığı kontrollerin dengesizliği ile birleşince karakterlerimizi ve sürümüzü kontrol etmek bazen oldukça rahatsız hissettiriyor.

Shelter 3 inceleme dosyamızı burada tamamlıyoruz. Eksikleri olmasına rağmen muhteşem karakter tasarımları, renk seçimleri, büyüleyici müziği ve aktardığı hikayesiyle Shelter 3 bizim gözümüzde güzel bir oyun. Oyunun henüz yeni olmasını ve sık sık güncellemelerle hataların düzeltildiğini de göz önünce bulundurarak Shelter 3’e puanımız 10 üzerinden 7!

 

Might and Delight Studios’a bizlere bu oyunu inceleme fırsatı sunduğu için teşekkür ederiz. 

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir