Anasayfa > Sanat Haberleri > Sir Ian Holm Hayatını Kaybetti

Sir Ian Holm Hayatını Kaybetti

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Bilbo Baggins karakterini canlandıran Sir Ian Holm hayatını kaybetti. Ünlü oyuncu Parkinson hastalığına yenik düştü.

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit üçlemelerinden Bilbo Baggins karakteri ile tanıdığımız Sir Ian Holm Parkinson hastalığından dolayı kaldığı hastanede hayatını kaybetti. 88 yaşında hayatını kaybeden başarılı oyuncu İngiltere’nin önemli oluşumlarından Royal Shakespeare Company‘nin en önemli oyuncularından biriydi. Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit üçlemelerinin yanı sıra oyuncu The Fifth Element, Alien, ve The Emperor’s New Clothes filmlerinde de yer almıştı.

Metro‘nun haberine göre pandemi döneminde online olarak bir araya gelen Yüzüklerin Efendisi oyuncularına katılamayan Holm, bu durumdan dolayı hayranlarından özür dilemiş ve karantina dönemini kendi küçük hobbit evinde geçirdiğini belirtmişti.

Dev Yüzüklerin Efendisi Testi ile Bilginizi Ölçüyoruz

Sir Ian Holm kariyerine tiyatro sahnelerinde başlamıştı. 1967 yılında Harold Pinter tarafından yazılan The Homecoming oyununda gösterdiği başarı ile Tony ödülüne layık görülmüştü. 70lerin ortalarında ise tiyatroyu bırakmış, daha sonra ise sinemaya yönelmişti. Ünlü oyuncu sinema filmlerinde bizzat rol almanın dışında pek çok animasyonda da seslendirme yapmıştı. 1989 yılında tiyatro camiasına yaptığı katkıları sayesinde “Sir” ünvanına layık görülmüştü.

Hakkında İrem Hamamcılar

İrem İngilizce öğretmeni, sıkı bir DnD oyuncusu ve çocuklara DM'lik yapıyor. Bunlardan kalan zamanını okumak ve internetten oyun izlemekle geçiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir