Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Alexa, Siri ve Google Assistant’tan Black Lives Matter Desteği

Alexa, Siri ve Google Assistant’tan Black Lives Matter Desteği

Sesli asistanlar Siri, Alexa ve Google Assistant dünyada büyük yankı uyandıran Black Lives Matter hareketine destek veriyor. Detaylar haberimizde.

George Floyd isimli siyasi kişinin, Amerika Birleşik Devlerleri’nde polis şiddeti sonucunda hayatını kaybetmesi bütün dünyada ırkçılık sorununu yeniden gündeme taşıdı. Coronavirüs pandemisine rağmen günlerdir bitmeyen protesto ve gösteriler, Black Lives Matter (Siyahi Yaşamlar Değerlidir), hareketini en çok konuşulan konulardan biri haline getirdi.

Bu gelişmelere bir çok teknoloji devi de kayıtsız kalmadı. Youtube, Google ve Reddit gibi teknolojinin önde giden isimlerinin de aralarında olduğu bir çok şirket ırkçılık karşıtı beyanatlarda bulundu. Irkçılık karşıtlığına ve Black Lives Matter hareketine son destek ise, sesli asistanlardan geldi.

Youtube’dan Irkçılık Karşıtlığına 1 Milyon Dolar

Alexa, Siri ve Google Asistant ırkçılığa karşı duruşlarını belli etmek için yeni bir özellik getirdi. Bu özelliğe göre ses asistanlarına “Black Lives Matter” cümlesi söylendiği zaman, cihaz sahibine ırkçılık karşıtı ve yüreklendirici cümleler söylüyor.

Alexa‘ya “Black Lives Matter” dendiğinde, “Siyasi yaşamlar değerlidir. Ben ırksal eşitliğe inanıyorum. Sistematik ırkçılık ve adaletsizliğe karşı, siyasi komünitenin yanında duruyorum.” cevabını veriyor. Siri ise “Siyahi yaşamlar değerlidir” tümcesine, “Evet, kesinlikle öyledir.” yanıtını veriyor. Google Asistant ise aynı tümceye, “Siyasi insanlar bu ülkede herkese tanınan özgürlüklerin aynısını hak ediyor. Karşılaştıkları adaletsizliğin farkında olmak bu durumu düzeltmenin ilk adımıdır.” şeklinde yanıt veriyor.

 

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir