Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Skype, Zoom’a Karşı Harekette: Üye Olmadan Çağrı Özelliği!

Skype, Zoom’a Karşı Harekette: Üye Olmadan Çağrı Özelliği!

COVID-19 salgınından dolayı görüntülü konuşma programlarına talep artarken Skype bu rekabette öne geçmek için güzel bir adım attı.

Salgından dolayı birçok işte insanlar evinden çalışırken, okullar da uzaktan devam ederken insanlar bu süreçte birbirileriyle iletişim kurmak için harici programlar kullanıyor. Bu süreçle birlikte çok ani bir şekilde büyüyen uygulama Zoom’un bu yükselişi, rakibi Skype’ın hoşuna pek gitmemiş olacak ki Skype’tan da bir hamle geldi. Yıllardır kullanılan uygulamaya hiçbir şekilde kayıt olmadan çağrı oluşturma özelliği geldi.

Skype uygulamasına gelen gelen bu özelliği kullanmak ise gayet kolay. Uygulamadaysanız “Şimdi Konuş” butonuna tıklayarak, tarayıcıdaysanız bu linke tıklayarak kendinize bir çağrı linki oluşturabilirsiniz. Bu linki çağrıya katılmak isteyenlere atarak hesap açmaya, uygulamayı yüklemeye gerek kalmadan kolayca görüntülü bir şekilde konuşabilirsiniz.

Salgının ilerlemesiyle birlikte kullanıcı sayısı açısından hızlı ve büyük bir ilerleme yaşayan Zoom, artan talebi karşılayamadığı için güvenlik açısından sınıfta kalmıştı. Bu da uygulamanın New York’ta kullanılmasının yasaklanmasına ve Elon Musk’ın da Zoom’u çalışanlarına yasaklamasına sebep oldu. Eğitim için Microsoft Teams uygulamasının kullanılması tavsiye ediliyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir