Anasayfa > Sanat Haberleri > Sonic 2 En İyi Açılış Rakamına Ulaştı: Bir Video Oyunu Filmi İçin En Başarılı Açılış

Sonic 2 En İyi Açılış Rakamına Ulaştı: Bir Video Oyunu Filmi İçin En Başarılı Açılış

Sonic 2 en iyi açılış performansını sergiliyor, bir video oyunu uyarlaması olarak sinemaya taşınan Sonic 2, kendi alanında açılış rekoru kırdı.

Kirpi Sonic 2 muazzam bir açılışla kendi rekorunu geçmeyi başardı. Tahminler serinin ikinci filminin 60-65 milyon dolarlık Amerika hasılatıyla, ilk filmin 58 milyon dolarlık rekorunu geçmesi yönündeydi. Ancak film bundan çok daha büyük bir başarı sergileyerek, 3 günde 71 milyon dolarlık hasılat yaptı.

Sadece Amerika’da 3 günlük hasılatı 71 milyon dolara ulaşan Sonic 2, Avrupa, Avustralya ve Asya sinemalarından izleyicilerin desteğiyle toplamda 140 milyon dolardan fazla hasılat yaptı.

Sonic 2 En İyi Açılış Performansını “Kimseyi Dışlamaması”na Borçlu

Film hakkında yapılan yorumlarda, bu başarının sebebinin, filmin “sadece video oyunu severleri değil tüm izleyicileri kapsayacak şekilde” çekilmesinden kaynaklandığı belirtildi. Paramount’un yerel dağıtım başkanı Chris Aronson bu durumu şu sözlerle ifade etti:

“Bu film serinin fanlarını tatmin etmek açısından, genel izleyiciyi de dışlamadan, oldukça başarılı bir iş çıkardı.”

BAFTA Oyun Ödülleri 2022 Kazananları Belli Oldu

Serinin ilk filmi Sonic the Hedgehog, Kirpi Sonic, beklenmedik bir şekilde tüm zamanların en iyi video oyunu uyarlaması olmayı başarmışken Sonic 2 şimdiden bu rekoru geçmeyi başardı. Üstelik yapımcı firma Paramount Pictures, serinin 3. filminin de yolda olduğunu açıkladı.

İki filmin de yönetmenliğini üstlenen Toby Ascher serinin büyümesi ve yeni karakterler eklenmesi hakkında “Bir ‘Sonic Sinematik Evreni’ yaratıyoruz, bu yüzden Tails ve Knuckles gibi karakterleri seriye dahil etmemiz kaçınılmazdı. Bu karakterler seriye yeni eklenmiş olsa da dünya çapında tüm oyuncuların sevdiği karakterler.” açıklamalarını yaptı. Bu açıklamaya göre, 3. filmde de yine oyun severlerin yakından tanıdığı yeni karakterlerin seriye eklenmesini görmek şaşırtıcı olmayacak.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir