Anasayfa > Sanat Haberleri > Sonic The Hedgehog 2, 375 Milyon Dolarlık Hasılat Elde Etti

Sonic The Hedgehog 2, 375 Milyon Dolarlık Hasılat Elde Etti

Jim Carrey’i Doktor Robotnik, Idris Elba’yı Knuckles olarak izlediğimiz Sonic The Hedgehog 2, dünya çapında 375 milyon doların üzerinde bir hasılat elde etti.

Sonic The Hedgehog 2020’de çıkış yapmış ve seyircilerden genel anlamda pozitif yorumlar almıştı. Film özellikle fragmanındaki Sonic tasarımıyla büyük eleştiri almış fakat sonrasında yapılan müdahalelerle Sonic’in tasarımı değiştirilmiş ve karakter daha tatlı bir hale getirilmişti. Aradan geçen iki yılın ardından da devam filmi Sonic the Hedgehog 2 Nisan 2022’de izleyicilerle buluşmuştu. Gelen hasılat değerlerine göre film globalde kayda değer bir başarı yakalamış gibi gözüküyor.

Sonic The Hedgehog 2

SEGA ve Paramount işbirliğiyle Amerikan-Japon ortak yapımı olarak çekilen film dünya çapında 375 milyonun üstünde bir gelir elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Kazanılan gelirin 181 milyon doları Amerika’dan geriye kalan 194 milyon dolar ise dünya genelinden elde edildi. 2020 çıkışlı ilk Sonic filmi ise hasılat tarafında 306 milyon dolarda kalmıştı. Yani ikinci film ilk filmden yaklaşık 70 milyon dolar daha fazla gelir elde etmiş oldu. SEGA ve Paramount halinden bir hayli memnun gözüküyor.

Project Palianytsia Duyuruldu

Sonic 2 filmi kadrosuyla da bir hayli ilgi çekiyor. Ana karakterimiz Sonic’i Parks and Recreation ve Space Force’dan tanıdığımız Ben Schwartz canlandırıyor. Filmin diğer başrollerinden James Marsden Tom Wachowski’yi, Jim Carrey Doktor Robotnik’i, Idris Elba ise Knuckles’ı canlandırıyor. Filmin ulaştığı başarıda ilgi çekici kadrosunun yanı sıra Jim Carrey’nin de ağırlığının olduğu da aşikar. Özellikle Carrey’nin yaptığı emekli olma açıklamaları ve sektörü bırakma yönündeki kararları hayranları onu son kez de olsa beyaz perdede görmek istemesine sebep olmuş olabilir

 

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir