Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Sony Çalışanları PS5’in Satış Başarısı Sayesinde Büyük İkramiyeler Alacak

Sony Çalışanları PS5’in Satış Başarısı Sayesinde Büyük İkramiyeler Alacak

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PS5’in satış başarısı sayesinde Sony çalışanlarını oldukça büyük ikramiyeler bekliyor. PlayStation 5’in oldukça yüksek satış başarısı yakalaması üzerine Sony’nin çalışanlarına dudak uçuklatacak ikramiyeler vereceği belirtildi. Detaylar haberimizde.

PS5 DualSense Kontrolcüsünde Yeni Bir Sorun Bulundu

Pandemi etkisiyle insanların evlerinde kalması eğlence sektöründeki şirketlerin yüksek gelirler elde etmesini sağladı. Sony’nin dünyaca ünlü yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, büyük bir satış başarısı yakaladı. Kasım ayında çıkışını yapan PlayStation 5, pandemideki stok sıkıntısına rağmen satışlarda iyi gidiyor. Digitimes’ın raporuna göre PS5 ilk 4 haftada 3.4 milyon satmıştı. Sony’nin 2021 yılını kapatırken toplam 18 milyon satışa ulaşması ön görülüyor. PlayStation 5, ayrıca ”ABD tarihinin en hızlı satan konsolu” durumunda.

Çalışanlara Büyük İkramiye

Japon yayıncı NHK’ya göre Sony, PS5’in başarısı üzerinde Japonya’da yer alan ana şirketteki çalışanlarına 7 aylık maaşa denk gelen büyük ikramiyeler verecek. Bunun yanında ekstra ödemelerle birlikte üst çalışanlara da ciddi miktarlarda ikramiyeler sunulacak. Japon işçilere mevsimlik ikramiyeler halihazırda verilmekteydi ancak PS5’in başarısı sayesinde çalışanlar rekor ikramiye alıyor olacak. Sony’nin gelecek ay yayınlanacak yıllık raporunda 10 milyon dolarlık net bir kar açıklaması bekleniyor.

Siz Sony ve PlayStation 5 hakkında neler düşünüyorsunuz? Değerli görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir