Anasayfa > Blog > Source Filmmaker Sistem Gereksinimleri, SFM Kaç GB?

Source Filmmaker Sistem Gereksinimleri, SFM Kaç GB?

Source Filmmaker sistem gereksinimleri nelerdir? Ücretsiz bir animasyon programı olan SFM kaç GB? 

Valve tarafından geliştirilen Source Filmmaker 10 yılı aşkın bir süredir ücretsiz olarak Steam’de yer alıyor. Geçtiğimiz süreçte on binlerce kullanıcıdan geçer not alan animasyon aracı Source motorunun içerisinde animasyonlar yapmaya fırsat tanıyor. Bu aracı kullanarak çeşitli oyun karakterleriyle kendi öykülerinizi anlatmak mümkün.

SFM Nedir? – Source Filmmaker ve Saxxy Awards

SFM aynı zamanda Source motoru ile geliştirilen oyunlardaki objeleri kullanıcı envanterine sunuyor. Dolayısıyla daha önce bir Valve oyununda gördüğünüz “assetleri” bu araç içerisinde de kullanabilirsiniz. Peki Source Filmmaker sistem gereksinimleri nelerdir? Kısa adıyla SFM olarak karşımıza çıkan araç kaç GB?

 Source Filmmaker Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

SFM sistem gereksinimleri aracın pek çok bilgisayarda stabil bir şekilde çalışmasını sağlar. Animasyon editörünün mütevazı gereksinimleri orta seviye sistemlerde de rahat bir deneyim sunabilir.

SFM Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ya da Windows Vista (64 bit önerilir)
  • İşlemci: 3.0 GHz P4 Dual Core 2.0 veya AMD64X2 ya da daha iyisi
  • RAM: 2 GB (Önerilen 4 GB)
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 200 serisi ekran kartları veya AMD Radeon 3000 serisi ekran kartları
  • Depolama: 15 GB boş alan

Kolayca Öğrenebileceğiniz 10 Eğlenceli Program

Önerilen

  • İşletim Sistemi: Windows 7 64 bit
  • İşlemci: 3.0 GHz P4 Dual Core 2.0 veya AMD64X2 ya da daha iyisi
  • RAM: 4 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 400 serisi ekran kartları veya AMD Radeon 5000serisi ekran kartları
  • Depolama: 15 GB boş alan

SFM Kaç GB?

Source Filmmaker sistem hafızalarında 15 GB yer kaplıyor. Fakat araç ile yapacağınız filmler ve animasyon kliplerinin de büyük boyutlarda yer kaplayabileceğini belirtelim. Valve tarafından geliştirilen animasyon programına farklı modeller de eklemek mümkün. Dolayısıyla aracın sisteminiz hafızasında kaplayacağı alan zamanla artabilir.

Source Filmmaker Hakkında

Source Filmmaker ile animasyonlar ortaya çıkarmak düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir. Dolayısıyla çeşitli SFM rehberlerine göz atmanızda fayda vardır. Bir sekans oluşturma, SFM’ye model yükleme ve karakterleri hareketlendirme gibi pek çok konuda kullanıcı rehberlerine göz atabilirsiniz.

Valve Firmasını Önemli Kılan 10 Özelliği

Eğer SFM’den daha kapsamlı bir animasyon programı arıyorsanız bu noktada karşınıza Blender çıkacaktır. Animasyon dünyasındaki en popüler yazılımlardan biri olan Blender sistem gereksinimleri tarafında daha yüksek taleplere sahip.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir