Anasayfa > Teknoloji Haberleri > SpaceX Starlink Uydularının Gönderilmesi Canlı İzlenebilecek

SpaceX Starlink Uydularının Gönderilmesi Canlı İzlenebilecek

SpaceX, 60 tane geniş bantlı Starlink uydusunu bugün fırlatıyor. Muhteşem uzay gösterisi SpaceX Youtube kanalı üzerinden canlı verilecek.

Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX, insanlığın uzay macerasını bir adım öteye taşımaya devam ediyor. Musk, yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri ordusuyla da çalışacağını duyurmuştu. 22 Nisan 2020, Türkiye saatiyle 20.40’ta 60 tane Starlink uydusu canlı yayında fırlatılacak. Starlink uydularının gönderilmesi SpaceX’in Youtube kanalından verilecek. Videoyu haberin devamında bulabilirsiniz.

SpaceX’in yeni Starlink uyduları 2020’nin 4. fırlatması olacak. SpaceX’in toplamda yedi gönderme yapacağı biliniyor. Böylece uyduların sayısı 418’e çıkmış olmakla beraber, takım uydular dünyanın en büyük özel uydu operatörü olma özelliğini de kazanmış oluyor. Bu 60 uydunun yanında, bir de Falcon 9 booster’ının iyileştirilmesini de kapsayacak. Bunun için SpaceX’in Atlantik okyanusunda demir atmış bulunan “Of Course I still love you (Tabii ki seni hala seni seviyorum)” isimli drone gemisi kullanılacak.

SpaceX, Covid-19 pandemisine rağmen uydu gönderimine devam edecek. Öncelikle Kuzey Amerika’da hizmet vermeye başlamak isteyen şirket, gelecek sene bu zamanlarda kapsama ağını tüm dünyaya taşımak istediğini belirtti.

Uydu fırlatmalarını aşağıdaki videoya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir