Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Spotify Lisans Başvurusunda Bulunmazsa Kapatılabilir!

Spotify Lisans Başvurusunda Bulunmazsa Kapatılabilir!

RTÜK, Türkiye’de büyük bir kullanıcı kitlesi bulunan Spotify ile ilgili bir uyarıda bulundu. Yapılan uyarıya göre eğer Spotify yakın zaman içinde lisans başvurusunu yapmazsa Türkiye’de erişim engeliyle karşılaşabilir. Ayrıca uyarıyı alan tek yayın platformu Spotify değildi. Bir başka yayın platformu olan FOXplay için de aynı durum geçerli. Gelin haberin ayrıntılarına beraber bir göz gezdirelim.

spotify

Yayın kuruluşlarının ülkemizde hizmet vermeye devam edebilmeleri için RTÜK’e lisans başvurusunda bulunmaları gerekiyor. Eğer zamanında lisans başvurusunda bulunmazlarsa RTÜK tarafından erişim engeli getirilerek ülkemizdeki faaliyetlerine son veriliyor. İşte bu yüzden Netflix, Amazon Prime, Puhutv gibi pek çok yayın servisi daha önce RTÜK’e giderek lisans başvurusunda bulunmuştu. Ama Spotify ve FOXplay başvuru konusunu unutmuş gözüküyor.

spotify

The Witcher Dizisi İçin 3. Sezon Onaylandı!

RTÜK yaptığı uyarıyla platformların 3 aya denk gelen yayın lisans ücretlerini peşin bir şekilde ödemesi gerektiğini duyurdu. Ayrıca başvuru sonrasında yayın hizmetlerine 3 ay daha devam edebileceklerini açıkladı. Bunların yanı sıra RTÜK, bu duyuru yapıldıktan sonra 72 saat yani üç gün içerisinde eğer hala lisans başvurusunda bulunulmazsa yayın servisine karşı hukuki işlem başlatacağını ve erişim engeli getireceğini belirtti. Bu durumda Spotify ve FOXplay’in ellerini çabuk tutmaları ve bir an önce RTÜK’e lisans başvurusunda bulunmaları gerekiyor. Aksi takdirde getirilen erişim engeliyle Türkiye’deki kullanıcılarından kopmak zorunda kalacaklar.

 

 

 

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir