Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Spotify’a Türk Rakip: TRT Dinle

Spotify’a Türk Rakip: TRT Dinle

TRT Dinle Ağustos ayında çıkış yapmış olmasına rağmen yeni güncellemeleriyle piyasada fark yaratmayı hedefliyor. Bu yazımızda Spotify, Apple Music, Deezer gibi ücretli müzik sağlayıcılarına karşı yeni bir alternatif olabilecek TRT Dinle’yi inceliyoruz.

Beyaz ağırlıklı arayüzü uygulamayı açar açmaz dikkat çekiyor, kısa bir üyelik işleminin ardından ise sevdiğimiz türleri seçerek uygulamayı hemen kullanmaya başlayabiliyoruz. Radyo programlarında yayınlanan şarkılar, editörlerin seçimleri özel olarak listelenmiş ve bir çok çalma listesi oluşturulmuş. Duygu hallerine, yıllara, müzik türlerine göre çeşitli çalma listeleri var. Üstelik uygulama ücretsiz ve reklam yok. Uygulamanın sadece müziğe yönelmediğini de belirtelim. Canlı radyolar, podcastler ve radyo tiyatroları uygulama üzerinden erişilebilen içerikler.

TRT Dinle
TRT Dinle, müzik, radyo, sesli kitap ve tiyatro gibi içeriklere sahip.

Uygulamanın iyi yanlarının yanında bazı eksikler de var. Örneğin başka uygulamalardan alıştığımız sanatçı ekranı TRT Dinle’de yok. Sanatçıların tüm şarkılarına ve albümlerine erişemiyoruz. Ne yazık ki bir albüm ekranı da yok, albümdeki tüm şarkıları dinleme şansımız olmuyor sadece çalma listelerine girebilen şarkıları dinleyebiliyoruz. Uygulama geliştirilmeye çok açık, ücretsiz olması ve güvenilir bir kurum tarafından yayınlanması birer avantaj. Sıkı müzik dinleyicilerinin hemen fark edebileceği bir sürü şarkı eksiği var, yakın zamanda yeni şarkıların ekleneceğini umuyoruz.

Tolgshow Exxen Üzerinden Yayınlanacak

 

Uygulamayı Google Play Store‘dan ve IOS AppStore‘dan indirebilir, internet sitesi üzerinden kullanmayı sürdürebilirsiniz.

TRT'nin zengin arşivi 'TRT Dinle' uygulamasında toplandı

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir