Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Steam Deck Resmi Çıkış Tarihi Açıklandı

Steam Deck Resmi Çıkış Tarihi Açıklandı

Valve’nin “el bilgisayarı”, “taşınabilir bilgisayar” şeklinde 2021 yılının temmuzunda duyurduğu Steam Deck için resmi çıkış tarihi Steam’de yayımlanan bir yazıda resmen duyuruldu. 

Crusader Kings 3, Xbox Series ve PS5’e Geliyor

Steam Deck Resmi Çıkış Tarihi 25 Şubat

Yayımlanan blogtaki detaylara göre ilk siparişler 25 Şubat tarihinde başlayacak, 28 Şubat‘ta ise ilk parti siparişler Steam Deck‘i tercih eden oyunculara ulaşacak. Ayrıca yakın zamanda cihazın detaylı incelemeleri için basına inceleme cihazları teslim edilecek. Steam Deck‘in basın ambargosu ise 25 Şubat‘ta yani ürünün satışının başladığı gün kaldırılacak.

steam-deck-resmi-cikis-tarihi-aciklandi

İlk parti teslimlerin 28 Şubat‘ta başlayacağını söylemiştik. Şimdilik kısıtlı bir bölgede satışa sunulması planlanan Steam Deck‘in Türkiye’deki teknoloji mağazalarına ne zaman geleceği konusu ise muallak durumda. Cihazın Türk oyuncularla biraz gecikmeli buluşacağını söyleyebiliriz.

Steam Deck Ne Vaat Ediyor

Klasik taşınabilir konsollarla benzer bir tasarıma sahip olan Steam Deck sayesinde kişisel Steam kütüphanemizdeki oyunları istediğimiz yerde oynayabileceğiz. Nintendo Switch‘e rakip olma potansiyeli taşıyan cihaz esasında bu tür taşınabilir konsollardan daha kapsamlı bir kullanım sunuyor. Çünkü Steam Deck, taşınabilir bir bilgisayar. Cihaz fabrika çıkışında Steam OS kurulu olarak gelse de kullanıcılar dilerlerse başka işletim sistemlerini bu cihaza kurabilecekler. Klavye-fare desteğine sahip olacak taşınabilir bilgisayar, teknik özellikler açısından da göz dolduruyor diyebiliriz.

Steam Deck Teknik Özellikleri:

  • Ekran: 7-inç LCD
  • Çözünürlük: 1280×800 / 60Hz
  • RAM: 16 GB LPDDR5 RAM (5500 MT/s)
  • Ekran Kartı: 8 RDNA 2 CUs 1.0 – 1.6 GHz
  • İşlemci: AMD APU destekli (4-core 8-thread)

Steam Deck Fiyatı:

Her ne kadar heyecan uyandıran, güçlü bir cihazla karşı karşıya olsak da Türk oyun severler olarak hevesimiz kursağımızda kalmazsa ayıp olur. Steam Deck‘in duyurulan resmi fiyatları böyle:

  • 64 GB eMMC – 399 dolar
  • 256 GB NVMe SSD – 529 dolar
  • 512 GB NVMe SSD – 649 dolar

Bu fiyatlar ışığında dilerseniz vergileri de katarak mevcut dolar kuru üzerinden Türkiye fiyatını tahmin edebilirsiniz. SaveButonu olarak Ağustos 2021’de bir fiyat tahmininde bulunmuştuk. Ancak ülkemizin ekonomik koşullarında USD/TRY grafiğini takip etmek, dolayısıyla bir fiyat tahmininde bulunmak maalesef gittikçe zorlaşan bir hâl aldı.

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir