Anasayfa > Sanat Haberleri > Taht Oyunlarından Dağ, Ağırlıkta Dünya Rekoru Kırdı

Taht Oyunlarından Dağ, Ağırlıkta Dünya Rekoru Kırdı

Sevilen fantastik dizi Taht Oyunları, dizi boyunca Dağ (The Montain) karakterinin gücü üzerine titremişti. Gerçek hayatta da durum pek farklı değil.

Dizinin önemli rollerinden birisini üstlenen Hafthor Bjornsson, vücut yapısından da anlayabileceğimiz üzere profesyonel kariyerinde aktörlüğün yanı sıra, sporculuk ile de uğraşıyor. Geçtiğimiz günlerde ise zorlu bir rekora imza attı. Kırdığı ağırlık rekoru ile dünyada bir ilki başarmış oldu. Deadlift türündeki rekorda Hafthor, 501 Kilogramı kaldırdı. Kendinden önceki rekor ise 500 Kilogram ile 2016 yılından beri Eddie Hall isimli sporcunun elindeydi.

Hafthor Bjornsson, kişisel YouTube kanalına yüklediği videoda rekorun kırılış anı ve sürece dair pek çok anı paylaştı. İzlandalı aktör 205 CM boya ve 193 KG ağırlığa sahip. Eski rekorun sahibi olan Eddie Hall ise 190 CM ve 164 KG ölçüleriyle spor yapmaya devam etmekte. Karşı bir atak olup olmayacağı şimdilik bilinmiyor. Fakat videoyu izledikten sonra sürecin ne kadar zorlu olduğunu daha net anlayabilirsiniz. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri Hafthor Julius Bjornsson’un rekoru kırdığı video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir