Anasayfa > Blog > Tarayıcı Oyunları Neden Kasar, Çözümü Nedir?

Tarayıcı Oyunları Neden Kasar, Çözümü Nedir?

Bilgisayar donanımı ve bileşenleri fark etmeksizin tarayıcı oyunları neden kasar ve bu sorunun çözüm yolları nelerdir? Gelin öğrenelim.

Tarayıcı oyunlarında, internet tarayıcısın kodları çalıştıran bir platform olduğunu unutmayalım. Geliştiriciler bu tip konularda çeşitli tercihlerde bulunabilir. Birebir bütün tarayıcılarda çalışan oyunlar olsa da çoğu oyun bu portlama noktasında sorunlar yaşayabilmektedir. Hatta bunun sorumlusu da çoğu zaman oyun geliştiricileri değil, tarayıcıların direkt olarak kendisi olmaktadır. Yani desteklemedikleri kod yapıları, yazılım türleri ve araçlar nedeniyle tarayıcı oyunlarının kasmalarına neden olduklarını söyleyebiliriz.

Gaming Tarayıcı, Opera GX Nedir?

Peki, sorunun nedenini anladığımıza göre çözümü nasıl sağlayabiliriz? Buyurun bunu da maddeler halinde anlatalım.

  • Tarayıcı değiştirmek: En basit çözüm yolu bilgisayarımızdaki diğer tarayıcılarla oyunu oynamayı denemek olacaktır. Bu konuda Google Chrome ve Edge tarayıcılarının oldukça başarılı olabildiklerini söyleyelim. Elbette bu durum oyundan oyuna değişiklik gösterebilir.
  • Tarayıcı güncellemelerini yapmak: Kimi zaman bu aracı programlar güncellemelerinden mahrum kaldıklarında beklenen performansı gösteremeyebiliyorlar. Bu yüzden güncellemelerini kontrol etmek oldukça önemlidir.
  • Cache (önbellek) temizlemek: Gerek cihazınızı, gerekse yazılımlarınız rahatlatmak hızları üzerine etki edebilmektedir. Önbellek temizleme işlemini ve kavramın anlamını aşağıdaki yazımızla öğrenebilirsiniz.

Önbellek Nedir, Önbellek Temizleme İşlemi

Bu yazımızda tarayıcı oyunları neden kasar ve bu sorun nasıl giderilir açıklamaya çalıştık. Umarız okurlarımız için faydalı bir içerik ortaya koymayı başarabilmişizdir. İyi eğlenceler ve keyifli vakitler diliyoruz. Kalın efendim sağlıcakla.

En İyi io Oyunları

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir