Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Telegram Aylık 400 Milyon Kullanıcıya Ulaştı!

Telegram Aylık 400 Milyon Kullanıcıya Ulaştı!

Rus menşeli mesajlaşma servisi Telegram ay bazında tam 400 milyon kullanıcıyı gördü. WhatsApp’in rakibi rekabete boyut katıyor.

TelegramRus geliştirici Pavel Durov tarafından üretilen, güvenlik ve çoklu platform desteği sunan bir anlık mesajlaşma servisi. Aynı zamanda sesli ve görüntülü mesajlaşma seçenekleri de mevcut. Ağustos 2013‘te piyasada yerini alan uygulama Android, iOS, macOS, Windows ve Linux işletim sistemlerinde kullanılabilir durumda hatta Web üzerinden de giriş yapılabiliyor. Peki Telegram‘ın bu kadar popüler yapan etken nedir?

Bu sorunun cevabı basit. Bu günlerde gerek belli uygulamaların verdiği güvenlik açıkları nedeniyle gerekse içgüdüsel olarak sosyal medya üzerinde gizliliğe dikkat etmekteyiz. Telegram ise tam olarak bunu bize sunuyor. Atılan mesajlar üçüncü bir kişiye iletmek mümkün değil ki mesajları Telegram bile göremiyor. Aynı zamanda kayıt olma işlemi telefon numaranız ile yapılıyor ancak telefon numaranızı kimse göremiyor yani anonimliğiniz sağlanmış oluyor. Aynı zamanda karşınızdaki bireyin ekran görüntüsü alması size bildirim ile haber ediliyor ve istenmeyen durumlardan kaçınılıyor. Bu gidişle WhatsApp ile kıyası kızışacak gibi gözüküyor.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir